2012. október 21., vasárnap

GPS


Írom bele az utcanevet:
 - P - Péter utca - adja ki a lehetőséget. Megyek tovább:
 - Pa - Pál utca - dobja ki erre.
Megszólal "Mr. Darcy":
 - Lehet, hogy egyházi programozású...

Fürdő

Eleinte még megkértem, hogy súrolja ki a kádat. Ő visszakérdezett:
 - Miért?
 - Mert jönnek a barátaink.
 - Fürödni?
És pofátlanul közölte is velük, hogy fürödhetnek, ha akarnak, mert MOST tiszta a kád...
Egy idő óta már nem szólok, csak súrolok (előre bejelentett vendégjárás előtt). Mert igenis jobban tetszik nekem a fürdőszoba, ha ragyog a szaniter.

2012. október 20., szombat

Csoda(?)

Van úgy, hogy az angyalarcú nyugdíjas néni, aki meghitten szendereg az sztk-padon amint meghallja, hogy nyílik a kezelő ajtaja, botját szép ívben elhajítva szalad be előtted, a szemed láttára beteljesítve a(z)
"... és járj!" krisztusi csodát. Nekem meg szóltak, hogy csukjam be a szám. Kis magyar sztk-csoda.

2012. október 8., hétfő

Házi feladat

 - írj magadról két dolgot: egy hihetetlen, ám igazat, meg egy hihető, de valótlant, tetszőleges sorrendben. Szegény sokadszorra kilencedikes fiú mondatai:
  - Voltam már kitűnő tanuló. Még sohasem ittam alkoholt.
Az osztály egy emberként hördült fel:
  - Te még sohasem ittál alkoholt?!!
Logikus.

2012. október 7., vasárnap

Vacak, megint

Feleim, könyörgöm, soha, sohadesoha ne nézzétek meg a The Expendables 2 - A feláldozhatók című filmművészeti alkotást! Nos, mozis múlttal rendelkezvén, láttam már rossz filmet, unalmas filmet, vacak filmet, borzalmas filmet is. Most meg ezt. Az egyetlen nézhető szereplőt (Liam Hemsworth) eltávolították az első tíz percben, utána maradtak az öreg és enyhé szólva is leharcolt akcióhősök (figyelemre méltó karizmokkal), a bugyuta történet és a szilikonos szájú kínai csaj, akit dús ajkai annyira akadályoztak a beszédben, hogy minden egyes kimondott szó fájdalmát szemmel tudtuk követni az arcán. Akkor kellet volna gyanút fognom, amikor a pénztáros fiú felcsillanó szemmel közölte, kezdés után tíz(!) perccel, hogy "óóóó, hogyne, el fogják még érni az elejét" ami, mozis nyelven annyit tesz: "halleluja! még két balek", a végén számon is akartam kérni, hogy miért nem lőtt le inkább, a pénzemhez úgyis hozzájutott volna kicsivel kevesebb szenvedés(em) árán. Amikor megpillantottam a hülyebajszos Stallonet még a székhez szegezett a döbbenet és erősen reménykedtem, hogy rosszul látok. Schwarzenegger és Lundgren után már biztos voltam abban, hogy rossz helyen vagyok rossz időben - ezt halkan közöltem is "Mr. Darcyval". Bruce Willis már nem volt akkora sokk, de "csakis a cipő miatt maradok (korábban megajándékozott egy frankó kis adidassal)" - súgtam Mr.D.-nek, mert nem akartam zavarni a műélvezetben a teremben lévő másik három embert. Ám amikor Chuck Norris feltűnt, mint világmegváltó, bevallom őszintén: hangosan felröhögtem (fenébe a műélvezettel!) pedig legszívesebben sírtam volna. "Nincs az a cipő, ami ezt jóvátenné" - súgtam a mellettem ámuló Mr. D.-nek (ő sem akart hinni a szemének). Komolyan fontolgattam a WC kedvesen meghitt félhomályos magányába való visszavonulást, mint alternatívát. Ám szerencsére (milyen meglepő) vége lett, túléltük, vacak volt. Így jár az, aki ötletszerűen választ filmet (és aki oly hülye, hogy nem tudja lenyomozni okostelefonján a filmek tartalmát és szereplőit - tette hozzá a Kamasz).