2014. október 20., hétfő

De azért szeretjük


A cica valami hihetetlen rossz szaglással rendelkezik. Előfordult, hogy a hosszan kikönyörgött ételét sem vette észre, mert épp másfelé nézett, amikor letettem elé. "Mr. Darcy" csak aranyorrnak hívja.

2014. október 19., vasárnap

Nem könnyű


A Kamasz vezetni tanul. Oktatózolinak príma kis történetei vannak. Ott van például a Mamapicifia, aki az anyukájával jár vezetni.
  - Anyu, nem tudok beszállni a kocsiba!
  - Vedd le a hátizsákodat kisfiam. Meg a kabátodat is, meleg lesz.
  - Kabát?!
  - Tudod, az, ami a hátizsák alatt van.
Meg van még Csilluska, aki négy éve(!) tanul vezetni.
  - Akkor itt csináljunk egy y-fordulót - javasolja Oktatózoli.
Csilluska sírva fakad.
  - Mi a baj?
  - Elfelejtettem hogyan kell...

2014. október 16., csütörtök

Ma megtanultam,

hogy aktív álláskereső akkor is tart magánál pár önéletrajzot, ha csak az utcára megy ki sétálni.

2014. október 10., péntek

Török átok...

Szomszédaink (nevezzük őket egyszerűen Tüchtigéknek) régóta elhanyagolt házfala most elérkezettnek látta az időt és szép komótosan beomlott. Az udvarunkra. Legott átsiettem Tüchtignéhez. Nem, a redőny nem akkor szakadt le, amikor bekopogtam, hogy megosszam vele a kis problémánkat. Ő nézett nagyot "nahát!", majd eltöprengett a dolgon. Úgy egy hétig. Ekkor megjelent a Tüchtig-fiú, átmászott a lyukon, fejét vakarva szentségelt egy darabig, majd ő is visszavonult gondolkodni. Négy-öt óra múlva láttam ismét, mikor is felült a beszakadt fal tetejére, míg értő segítője egy csákánnyal bontani kezdte a fal alját. Nem tudom mire számíthattak, de az a fránya gravitáció, ugye... Tüchtig-gyerek csak könnyebben sérült. Feltápászkodott, majd kicsit imbolyogva, néha négykézláb dobálni kezdte a vályogdarabokat a saját portájukra. Serénykedését ritkán megszakította, hogy kiöntse a port a cipőjéből. Amikor elfáradt, kedélyesen megkávéztak a lyukban, majd fogott egy ajtót, betámasztotta a falmaradékhoz, két félméteres cukorspárgából kötött egy-egy takaros masnit mindkét zsanérjára (szerintem pusztán dekorációs jelleggel, lehetetlennek tartom, hogy azt a fennmaradó 30 centit bárhova is kikötötte volna) és azzal az ígérettel, hogy holnap folytatja elkerekezett a lemenő nap fényében.
Szerintem lesz folytatás...

2014. október 8., szerda

Sose mosom le...

"Mr. Darcy" az ország másik felében rakott pénzt a számlára, ami ugyan az én nevemen van, de a közös kiadásokat rendezzük róla. És igen, volt pofája a megjegyzés rovatban feltüntetni, hogy "szexuális szolgáltatás". Nem megyek mostanában bankba.

2014. október 1., szerda

Párbeszéd éjfélkor


Mohamed épp harmadszorra számolt újra bennünket és végre indulni készültünk nyitott ajtó mellett (természetes légkondicionálás) mikor egy pasi ugrott fel a buszra és izgatottan odakiáltott neki:
  - Há!
Mohamed érdeklődve:
  - Há?
Pasas dühösen:
  - Há!
Mohamed türelmesen:
  - Há.
Pasi némileg megnyugodva:
  - Há!
Mohamed határozottan:
  - Há!
  - Há! - köszönt el a fickó és lelépett.
A "" valószínűleg  egy többjelentésű szó lehet errefelé.