2015. március 31., kedd

Rabosítva

Azért nem ez az!
Az épületben, ahová ebédelni járunk, kifestettek egy termet.
- Nagyon szép lett, talán szebb is mint otthon - dicsértem a piktor munkáját - lehet, ide kéne költöznöm.
Mire a festő:
  - Tessék mondani: melyik cellában lakik kegyed?

2015. március 30., hétfő

Nézőpont kérdése

 
- Milyen hosszú már a hajam, nemsokára rá tudok ülni - nézegette magát a tükörben  a Kamasz.
  - Én már most is rá tudok ülni - jegyezte meg "Mr. Darcy".

2015. március 26., csütörtök

Na, meg ezek!

Délben ki kellett mennem a városba ügyeket intézni olyan helyekre, amelyek 5 után nem annyira elérhetők. Ott kellett hagynom a többieket a gályán. Rohantam ide-oda, végül 2 óra múltán értem vissza. A csapatom óriási ovációval fogadott és megjegyezték, hogy nagyon kisimultam, meg, hogy egy-két óra alvás csodákat tud tenni így délután. Hálátlan bagázs!

- Aztán majd úgy jár, mint a jány - meséli Tűzoltózoli - mondták neki: ne mozdulj! oszt úgy maradt...

2015. március 25., szerda

Nem tagadom

növényi szaporítóanyag- forgalmazással foglalkozunk. Fokhagyma, dughagyma.
A törvényi előírásoknak megfelelően minden adatunk fel van tüntetve az áru címkéjén. Többek között a címünk is. A minap a postás egy apró csomagot kézbesített. Buborékfóliás tasakban 6 gerezd fokhagymát. Özv. Szapony Aurélné áldozott rá 250,-Ft-ot +buborékfóliás tasak. Ez úton üzenem neki (vélhetőleg lelkes olvasója ennek a blognak):
Tisztelt Asszonyom!
Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! Nem tudom, hogy Ön hogyan jutott hozzá, mi elsősorban gazdaboltoknak, vetőmag-forgalmazóknak szállítunk. Az Ön által vásárolt termék vetőmag. El kell ültetni és megfelelő gondoskodás után fogyasztásra alkalmas növény születik belőle. Aki már foglalkozott ilyennel, az tapasztalhatta, hogy bizony nem minden mag fog kikelni, sajnos van, hogy néhány elpusztul, nem fogja meg, kihal.  Szomorúan állapítottuk meg, hogy az Ön által visszaküldött 6 gerezdből 2 hibásnak bizonyult, amiből (mély sajnálatunkra) sohasem lesz már új élet. Ami (belátjuk) szomorú veszteség Önnek. Viszont (mentségünkre legyen mondva) a termékeinket a feltüntetett 40 dkg töltőtömeg helyett 42, 43 dkg-ra töltjük, a lehetséges apadás miatt. Mérésekkel megállapítottuk, hogy 2 gerezd fokhagyma tömege átlagosan 10 gramm, így az Ön által (megjegyzem méltán) kifogásolt mennyiség tömegének kivonásával is, Ön megkapta azt a mennyiségű árut, amiért fizetett. Így anyagi kára nem származott a tranzakcióból. Az erkölcsi kára enyhítésére pedig szeretném elmondani, hogy a fokhagyma csomagolással megbízott dolgozónkat szigorú vizsgálatnak vetettük alá, mindenfajta juttatás megvontunk tőle, vízen és száraz kenyéren tengeti napjait, sőt, az elbocsájtás lehetőségét is kilátásba helyeztük, ha visszaesőként megismételné az Önnel szemben elkövetett gaztettet. Azóta súlyos vasban tölti a munkaidejét. Remélem ezzel erkölcsileg is kártalanítottuk Önt!
 A jövőbeli szíves törődés reményében maradok tisztelettel: RD.

2015. március 19., csütörtök

Lerendezve

Fotó: Google képkereső
SonkásJoci leszállította az árut, a megbeszéltek szerint, majd így szólt:
  - Beszéltem "Mr. Darcyval", azt mondta, hogy le tudsz rendezni engem.
  - Ó - mondtam némileg meglepődve - mi eddig nem voltunk ilyen intim viszonyban, de ha a férjem így kívánja...(hűhanahátdehát -mondaná TűzoltóZoli), ám legyen!
Mire ő vigyorogva közölte:
  - Úgy értettem, hogy te fizetsz ki.
Ja, az már rendben van.