2013. július 9., kedd

Szerelempróba

Már akkor gyanakodnom kellett volna, mikor egy romantikus(!) filmet ajánlgatott. Hogy feltétlenül meg kell néznünk. Családilag. De nekünk együtt biztosan.
Szóval. A film elég szirupos volt. Indult onnan, hogy a macsó főhős és csöppet hisztérika felesége veszekszik, hogy kinek kellene bevásárolnia a halálosan fontos munkája után, meg, hogy ki viszi tisztítóba a ruhákat. A későbbiekben a b.nej bevágja a briliánsgyűrűt a fiókba és bejelenti, hogy válni akar. Ekkor a vehemensen ordítozó férj megretten és igyekszik visszafordítani ezt a helyzetet: virág, ajándék stb. A feleség csodálkozik és nem tolerál.
  - Az arcomba köpött - panaszolja mellőzöttségét az apjának Macsó.
Na kábé itt gondoltam szunyálni egyet, boldogulnak ezek nélkülem is egész jól.
  - Nézned kell! - erélyeskedett "Mr.Darcy".
Morogva emlegettem fel neki, hogy ő bezzeg a közös mozizásaink ötödik percében szokott bealudni, de hajthatatlan volt. Hirtelen támogatót is talált:
  - Most arcul köpöd?! - vihogott a Kamasz.
Megnéztük. Tényleg. Fenomenális volt.
Végre nyugodtan mosogathattam a szép új konyhámban, mire kicsörtetett hozzám, megállt a konyha közepén és két karját az égnek lökve felkiáltott:
  - Hát látod, drágám, mennyire szeretlek?!
Kénytelen voltam neki elmagyarázni, hogy az ott egy másik pasi volt és egy másik nőnek udvarolt, miközben ő a kisujját sem...

2013. július 2., kedd

???

Én korábban tényleg azt hittem, hogy a Mogács-féle humor: "Karcsi a kertemben h.gyozott. Egy tulipán mögött." és "Karcsi, a f..kadat tegyed el, mert szúrja a szemünket!" csak stand up-os felnagyítása az életnek. Mígnem megérkeztek a csatornások. A doktoranduszok körülállták a lyukat, amit a markoló kivájt. Lapátra, ásóra támaszkodva bámészkodtak. Egyikük otthagyta a csődületet, beállt az ablakunkkal szemben az út szélére és lazán vizelt két percig, még arra sem vette a fáradságot, hogy legalább a két méretes diófa egyike mögé húzódjon be. Elég sűrűn hagyta el a számat a "gusztustalan féreg" kifejezés. Mint később kiderült: az összes szomszéd látta. Mi jöhet még, könyörgöm?!

Utolsó óra


 - Meg fogsz bukni  matematikából.
  - Ééén? Biztos nem!
  - Jó, akkor mindenki visszaül a helyére, amíg Z. kiszámolja az átlagát. Hangosan.
  - Egy meg egy meg eeegy...
Osztály lélegzetvisszafojtva figyel, míg kerek 12 perc után megszületik a briliáns megoldás:
  - 17,8 !
  - Te most komolyan azt állítod, hogy 17,8-ra állsz matematikából?! Ezért külön meg kell, hogy buktassalak.