2011. december 22., csütörtök

Gyors karácsonyi ajándék


Szeretem a decoupage-technikát. Szinte mindent mutatósabbá lehet vele varázsolni. Van egy varródobozom. Hát bűn ronda volt. Mondjuk mentségére legyen mondva, hogy horgászdoboznak szánták, eltévedt karácsonyi ajándék volt valami hibbant rokontól (vagy meggyőződése, hogy én vagyok hibbant és horgász). Szépen lefestettem, ragasztottam rá napraforgókat, azóta hányinger nélkül is rá lehet nézni. Sőt. Na, ténferegjünk vissza a képkeretekhez! Ha esetleg ajándéknak szeretnél csinálni valami ilyet, nyugodtan vágj bele, elkészül karácsonyra!
Amire szükséged lesz: doboz, képkeret, díszítendő valami, 2 különböző színű akril festék (itt piros és fehér), decoupage-lakk (lehet tapétaragasztó is, ha maradt ki otthon), repesztő lakk, struktúrpaszta, szép szalvéta, képeslap, vagy egy jó fotó magadról.( Ha vannak a leírásban hottentotta kifejezések, nyugodtan fordulj a kreatív-hobby eladójához, ő tudni fogja, hogy mit keresel.) Én így csináltam: lekentem az első színnel a kereteket, elejét, hátulját, éleit. Száradás után átkentem az egészet repesztő lakkal, ügyelve arra, hogy az ecsetet mindig egy irányba húzzam (ez lehet, hogy kémia, vagy csak babona, egyszer ki kéne próbálnom össze-vissza, de még nem mertem). Félig száradt állapotban rákentem a másik színt (vigyázz, hamar szárad, jó, ha ott lebzselsz a közelben). Pillanatokon belül látszanak is a repedések. Amikor megszáradt a szalvétából előre kivágott motívumot rátettem a keretre (csak a szalvéta legfelső festett rétegét használtam) és lakkal óvatosan végigkentem. Várakozás, száradás. Struktúrpasztával összehavaztam kicsit, majd tűfilccel rárajzoltam az akasztókat, amiket csillámos ragasztóval kihúztam. Végül lelakkoztam az egészet. Így ni.

4 megjegyzés:

Ami írta...

Nekem is nagyon tetszik a decoupage technika, bár még sosem próbáltam. Kaptam szép dobozokat ajándékban, meg képeket, és mindig csodáltam, hogy milyen mutatós. Így leírva nem tűnik annyira bonyolultnak, lehet, majd egyszer megpróbálkozom vele :).
Szépeket alkottál!
Meghitt, békés karácsonyt kívánok! :) pusz

Vera írta...

Olvastam már erről a technikáról, de még sosem láttam hogy élőben hogy készül...Milyen jó... nem tetszik.... sipp-supp és már újjá is varázsoltad...

Limara írta...

Én kivételes helyzetben vagyok, mert a képkeret első lépéseit élőben is láthattam! :))
Nekem is van horgászdoboz varrós dobozom, majd elviszem hozzád plasztikai műtétre! Megint jól szórakoztam! :))

Medora írta...

Ami, köszönöm és Nektek is minden jót!
Vera, aki olyan csipkecsodákat alkot, mint Te, attól igazán jólesik az elismerés.
Limara, elhozod és mivel a Tied baromi lassan fog száradni, együtt töltünk egy egész napot, várom!