2012. március 7., szerda

Beteg

 Titokzatos betegségemet hordozom orvostól orvosig, ők együttérzően bólogatnak az újabb tüneteimre, hallgatják a tüdőmet, felvételeket készítenek, antibiotikumot írnak, miközben én egyre rosszabbul vagyok, soha nem ismert testrészeim fájnak. Míg tegnap természetgyógyász barátnőm türelmesen elmagyarázta a betegségem lelki okait (és tényleg!), én egyfolytában azt mantráztam neki, hogy mindenki a bal oldalamat tartja betegebbnek (bal tüdő árnyékos, bal tüdő sípol), miközben a jobb oldalamon van a fájdalom gócpontja, igyekszem is a jobb kezemet kímélni, ahogy csak lehet. Fejben össze is állítottam a legfájdalmasabb tevékenységek listáját: 1.fekvés, 2.autóba beszállás (szállás! ha-ha-ha: behuppanás, őrült szitkozódás és fogcsikorgatás közepette), 3.a sebváltó használata (a rükvercet csakis valami elvetemült inkvizítor találhatta ki)... és így tovább, szigorúan a jobbkezes tevékenységekre kihegyezve. Erre tegnap éjjel köhögtem egy bátrat és úgy belenyilallt a fájdalom a bal oldalamba, hogy felsikoltottam. Nem fáj állandóan, csakis a légcserével összefüggésben, viszont én erre (értsd: lélegzés) olyannyira rászoktam az elmúlt évtizedek alatt, hogy igencsak nehezen tudok róla lemondani. "Mr.Darcy" részvéttel a hangjában megkérdezte, hogy miben segíthet, mire én elhörögtem, hogy ha esetleg látja, hogy elszenderülnék, azonnal szorítson egy párnát a fejemre. Az éjszaka további részét a fotelben ülve töltöttem. Kész, most már teljesen kripli vagyok, egyik felem se működik rendeltetésszerűen. És hogy happy end is legyen, a doktornő tegnap az eredményeimet látva megnyugtatott: nem vagyok influenzás. Ja, végtére is beoltottak.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Talán épp ebben az utolsó mondatodban van a lényeg.
Beoltottak.
Én mindezért azt a vakcinát okolnám, és nem biztos, hogy ok nélkül.
Számtalan helyen leírták már, hogy mennyire kártékony, csak sajna még sok a hiszékeny ember...

Mindenesetre: Gyógyulj meg mihamarabb!

Cilee írta...

Na, én meg fogom a fejem, amiért nem kapták meg idén a kölykök a vakcinát, mert bekeveredtek. És már mióta, és szövődményekkel... jajj.
Nagyon sajnálom Dóri, hogy ilyen rosszul vagy. Azt hiszem, hogy egy dolog van, ami igazán segítene, az pedig a sok-sok pihenés.
Ha bármire szükséged van, szólj bátran! Nagyon szívesen segítek. Én egész jól főzök, még jobban sütök, és bár utálom, de egész tűrhetően mosogatok. Sőt, jól boldogulok a porszívóval, és egyéb berendezésekkel is :-) (viccen kívül, szívesen segítek!)
Puszi!

Névtelen írta...

Mielőbbi gyors gyógyulást kívánok!

Újságíró Világvégén írta...

JAj, hát a legjobbat sikerült összeszedned.... tanácsokkal nem jövök, mert gőzöm nincs, mit kell ilyenkor csinálni, de mielőbb gyógyulj meg! (határozott felszólítás!, csak hogy értsd:))

Andicsek írta...

Nagyon gyors gyógyulást kívánok elsősorban. Aztán ha nem laknánk ennyire messze mennék segíteni... nem vicc. És ha nekem fizetnének a vakcináért köszönettel akkor sem kérnék belőle. és sajnos én az oltás rusnya részét is láttam, orvos által elismerten kettő ismerős az oltástól robbant le élete végéig másik kettő pedig elköltözött...

Medora írta...

Nagyon szépen köszönöm a támogatást! A szeretetteljes bátorítás úgy tűnik segített: gyógyulok. Ma már teljesen egyedül megfőztem, kimostam és három és fél óra könnyű fizikai munkát is sikerült elvégeznem.Hurrá! Köszönöm továbbá a felajánlott segítséget: viszonylag jól elboldogulok a napi teendőkkel, ellenben szívesen venném, ha valaki elszaladna, amikor leejtek valamit és felvenné helyettem, ha valaki bekötné a cipőmet induláskor és kérnék egy kis segítséget a sebességváltó használatához is (különös tekintettel a rükvercre!). Na, ha ezt meg tudnátok oldani, igazán hálás lennék :))).

Jutka írta...

Örömmel olvasom az utolsó hozzászólásodat...gyógyult vagy a humorod a régi:)

Editfolt írta...

Én soha nem oltatom magam sem a családot. egyébként én is sípolok éjszaka és nem tudják mitől. Írtak egy sprayt néha befújom akkor nem hallom a csicsergést, sípolást belülről. Állítólag allergia, vagy asztma vagy mi......? Ez már a korral jár!

Medora írta...

Nem jó megöregedni. De ez van.