2012. november 27., kedd

Advent 1.

  Elég sok dolgom volt mostanában, így az utolsó percekre maradt az adventi készülődés. Ha van még valaki, aki hozzám hasonlóan csak most látna neki az asztaldísz készítésének, íme egy kis segítség. Mivel ezek a koszorúk ajándékba készültek és nem ismerem olyan közelről a majdani tulajdonosukat, így a visszafogottabb stílust részesítettem előnyben annak reményében, hogy tetszeni fog.
Első lépés: végy 4 db tetszőleges színű gyertyát, vagy 3 egyszínűt és egy negyediket, ami harmonizál velük pl. 3 lilát - 1 rózsaszínűt.

Na, jó, mézeskalács cicára tényleg semmi szükség, de nálunk minden kicsit macskásra sikerül...
 Egy picit vastagabb drótból vágj 4  kb.5 cm-es darabot. Ezeket fogóval fogva melegítsd pár másodpercig, majd óvatosan szúrd a gyertyák aljába. Érdemes egy kicsit a kanóc mellé szúrni, hogy ne pont középen legyenek, mert ott általában hamar beleszalad és nem fog tartani semmit. Ha ezzel megvagy be kell még szerezned egy koszorúalapot /virágboltban, vagy kötészeti kellékesnél pár száz forintért megkapod/. Ugyanott vehetsz egy maréknyi száraz virágot, termést, izlandi zuzmót, ami színben harmonizál a gyertyáiddal. Vagy egy kirándulás alkalmával a gyerkőcökkel össze is lehet szedni egy csomó jó dolgot pl. a tuja termését, apró tobozokat, fehér vagy világosbarna ágakat és biztos van otthon pár szem szegfűszeg, egész fahéjrúd, csillagánizs, amitől még grátisz finom illata is lesz.
Végül adj hozzá pár csillogó minigömböt, mert ugye a karácsony azért mégiscsak a csillogásról szól.
folyt.köv.


3 megjegyzés:

Újságíró Világvégén írta...

ó, hát én még sehol nem tartok... ellenben hiányoltalak :)

Medora írta...

Drága vagy! Szinte az egész házat átpakoltuk +csőtörés +mosógépkipurcanás +maratoni mosás után felhalmozódott hegynyi vasalnivaló...brrrr. De talán vége és meglátogatlak és minden barátot!

Vera írta...

Most már akkor csak jó dolgok történhetnek!Nekem is mindig hiányoznak akik kedvencek... de tudomásul kell vennünk hogy nem mindig van idő..