2013. december 7., szombat

Julika mesélte

 hogy az ő utcájukban nemrég kezdődött a csatornázás és már minden özvegyasszony elkelt. Némelyik többször is.
És most készítsünk együtt kis kopogtató-díszeket, asztaldísz-kiegészítőket, vagy esetleg csomag-dekorációt a karácsony szellemében. Biztos nem itt láttam először (talán tavaly valamelyik külföldi blogon) viszont tagadhatatlanul Levendulalány juttatta eszembe, hogy ez milyen jópofa dolog. Bár az ő blogján is nagyon szépen látszik a dolog, én mégis megmutatnám lépésről lépésre, csak a gyengébbek kedvéért.
Végy egy csomag levegőre száradó gyurmát. Jó, tudom, hogy előbb-utóbb a legtöbb megszárad a levegőn, ez azonban különleges cucc, hobbyboltban juthatsz hozzá kb. 700,-Ft. Burkolatától megfosztva így néz ki:

 Kézzel könnyű megmunkálni, szükség esetén pici vízzel puhítható. Kinyújtottam vékonyra.
 Amire még szükség van: pár csipke darab, sütikiszúrók.
 A csipkéket ráfektettem és nyújtófával belenyomtam a gyurmába.
 Ha lehúzod ilyen szép mintája lesz.
 Most jöhetnek a sütikiszúrók.
 Folpackra kerültek száradni, miután egy szívószállal kilyukasztottam őket. Hőmérséklettől függően 1-2 nap alatt szárad meg. Körömreszelővel eltávolítottam a sorját, ha maradt rajta esetleg.
Ezután lehet színezni vagy maradhat natúr fehér színű is. Én a saját koszorúnkra fehéren hagytam, de csináltam színeset is, csak az meglepetés lesz és még nem akarom megmutatni, de ajándékozás után felteszem ide. Egy kis szaténszalag jó kiegészítője lehet.


Ez a mi asztaldíszünk egy részlete, de mutatom majd egészben is. Ha kisgyermekkel készítitek, nagyszerű játék, viszonylag könnyű elkészíteni, élvezni fogjátok és mint azt mondtam az elején, sokféleképpen felhasználható.

7 megjegyzés:

Limara írta...

ne haragudj, én az első mondat után sírógörcsöt kaptam...:D

Jutka írta...

......igaz ez ami utcánkra is :) ajándékot viszont kaptam tőlük. Több m3 földet szépen elosztva bejáróra, belvízelvezető csatornába, egy hegyet az ablakom elé. Több héten keresztül díszítette a házunk elejét, régen nem dolgoztak a közelünkben viszont a nyomaik itt díszelegtek a házak előtt. Nekem földkupacok formájában, másoknak, gyönyörű fehér kövecskék simára, terítve a kapubejárón :)
Gyurmáid viszont nagyon, nagyon! Köszönöm a képes útmutatót!

Orsi írta...

Annyira szépek! nagyon tetszik!

Medora írta...

Limara, Jutka, Orsi, köszönöm nektek!

Vera írta...

Látod mindig van téma a csatornázókról... Kész lesz valaha?
Gyurmák meg jók.... egyszer lehet hogy meg kéne próbálni?

chanson írta...

Egy nappal előbb kellett volna elolvassalak... :-)

Mónika írta...

Nagyon szépek lettek!
Mi a gyerekekkel készítettük el (2 osztály), de még képet nem rakhatok fel róla, nehogy idő előtt lelepleződjön...
;)