2014. január 28., kedd

Jégvarázs

 Végre leesett az első hó, megvolt az MSZP- nagygyűlés, Anyuka ott volt, lázasan készülődött (fodrász, varrónő csatasorba állítva) és mikor megkérdeztem, hogy az (egyébként erősen Jobbikos) barátját miért nem viszi magával, ő felháborodottan csak annyit mondott:
  - Oda csak meghívásra lehet menni!
Nagyon lelkes volt:
  - Tíz millióan leszünk!
Mondtam neki, hogy kicsit túlzónak tartom a becslését...
  - Akkor tízezren!
Na, az esetleg.
Szóval: hó. Ennek örömére megnéztük a Disney legújabb gyöngyszemét. Azt kell mondjam, hogy elég nagy melléfogás volt, bárki is véleményezte náluk. Kezdetben még nem gáz: a szokásos lapos (és nótás) indítás, ebből még bármi lehetne, ám a folytatásban mindig mindenki indokolatlanul énekel. Szörnyű. Mint valami hóbortos operett, azzal a különbséggel, hogy ott fülbemászó dallamok feledtetik a bugyutácska szöveget, míg itt kínrímeken szenvedjük át magunkat, nem tudom nem felemlegetni az "életem -én telem" rímpárt, ami ugye, magában is debil. Két szereplő lopta be magát a szívembe (nem éneklés kapcsán) egy laza rénszarvas és egy hószörny. A többi karakter tipikus Disney: hatalmas fejű és hajzatú nőszemélyek, baltával faragott arcú pasik és a slep. A történet szinte kibogozhatatlan, legalábbis értelmetlen. Az énekhangok nem passzolnak a karakterekhez.
  - Ezeket még a fizikatanárom is leénekelné - kommentálta a Kamasz.
És tényleg, a jövő héten mennek színházba, ahol a fizikatanára (akit egyébként díjaz, szerencsénk van a fizikatanárokkal) lesz a Bob herceg. Nagy sikerrel. (Eddigi kritika alapján.)
Szóval, ha jót akartok nézzétek meg inkább a Croodék című családi mozit, ezerszer jobb.

12 megjegyzés:

Verde L. írta...

Még karácsony előtt néztem meg... Amikor a barnakiccsaj a hintán énekelt, odasúgtam a barátomnak, hogy még egy nyikkanás, és engem nem érdekel a közös múltunk, hogy együtt már végig néztük az ÖSSZES dízni mesét, én kimegyek.
Nem mentem ki... És tényleg a hószörny meg a rénszarvas vitte a prímet

Medora írta...

Ugyehogyugye?
P.S. Kaphatok meghívót a blogodhoz?

Garffyka írta...

Croodékat mi megnéztük karácsony tájékán, azóta is visszatérő kedvenc :) A bejegyzésed alapján a Jégvarázst nem is fogjuk megnézni.

Verde L. írta...

Ugyeugye... Iszonyatos sok a rémes kornyika... (meg szerintünk szőkenőci nemgyerekekhez méltóan szexuálisan túlfűtöttre sikeredett egy meséhez képest)
UI: blog nem meghívós :)

Medora írta...

Gaffyka, klasszisokkal jobb a Croodék.
Verde L., bocs, valamit összekevertem
egy olvasóval többed van.

Medora írta...

Csak még nem tudok eligazodni a blogodon. De rajta vagyok a problémán. És a hétvégén itthon lesz a Kamasz, mint számítógépes zseni. Szerintem megoldjuk a regisztrációt. És utána már csak kommentelek, kommentelek stb.

chanson írta...

Én nem nézek ilyen filmeket, tévét is alig, időnként teljesen elmaradottnak érzem magam, mikor ilyesmiket olvasok...

Medora írta...

Chanson, pótlásra felszólítva! Utána kikérdezem.

anyus írta...

A Croodék zseniális. Először 4D-ben láttuk, volt füst, vízpermet, rázkódás, minden :)
És a vége rettenetesen hatásvadász és mindig újra meghatódom :D

a mesélő írta...

A Csigafutam óta megint nem akarok mesét nézni moziban. Nem és nem, rendes filmre vágyom, de az esélytelen? kitalálhatná már valaki a gyerekmegörzős mozit, ők egy mesén, én meg egy jó filmen, egy másik teremben!

Neon Rider írta...

tetszik a blog:)
követlek:)

www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com

Medora írta...

Mesélő, sajnos a felhozatal elég gáz, szerintem is.
Neon Rider, köszönöm.