2014. május 24., szombat

(Angry) birds

Voltak először a galambok. A mi verébdeszkánkon szerettek üldögélni. Viszonylag hamar meguntuk a töménytelen galambkakit - átköltöztettük őket Szomszéderzsiékhez. Már a galambokat. Ekkor egy verébpár költözött a tető alá, azóta nagy- és dédszülők, a verébkaki kisebb. Nemsokára megpillantottuk a baglyot a tetőtér ablakában. Szerencsére Szomszédibolya felől (értsd: bagolykaki nem játszik). Azután meghallottuk a harkályt. A villanykarót kopácsolja. A rigók gyönyörűen énekelnek. Most megjelentek a seregélyek is. Élethűen utánozzák a biciklicsengőt, a telefont, a nyikorgó kaput, a kocsi risztóját és a krákogást is. Párszor megszívattak, hogy valaki áll a kapu előtt. Ehhez még jön az udvaronként legalább két kakas (nulla időérzékkel: bármely órán képesek kukorékolni, viszont csak néhánynak van rekedt, agyondohányzott hangja) pár liba és kacsa (nem néma) és a legjobbak: a kacagó gerlék. Tiszta madárrezervátum, lehet irigykedni.

8 megjegyzés:

Kavics írta...

Teszem is :-) bár én a kakasokon már állítottam volna... a pontosság kedvéért...(höhöhö)

chanson írta...

Ez így teljesen jó... :-)

Vera írta...

Bagoly az nincs, de kecske van a szomszédba... és kakas is, az sem tudja mikor kell kukorékolni...és kutyák... szóval egy egész állat sereg.

Medora írta...

Kavics, hidd el: én is szeretnék. Mikor délután fél háromkor elordítja magát, hogy "kruuu-kruuu-kruuu", mert a kakasnyelvet sem beszéli tisztán, hát én...
Chanson, némelyik igen.
Vera, a kecske az tényleg durva. Nálunk is volt az utcában.

Juhmeli írta...

Hát, ezentúl még többet fogok rád gondolni, mikor hallgatom az itteni koncertet. És jó kedvem kerekedik majd tőle.

Kavics írta...

:-D nem a kakas és a nyelve az idegen... ;-)

Medora írta...

És időközben egy kakukk is beköltözött. Tényleg már csak ez hiányzott.

Valerie írta...

Örülök, hogy ratalaltam a blogodra, nagyon elvezem a stilusodat!
Es a kakasokert irigyellek is kicsit :)