2015. szeptember 22., kedd

Cica meg a szőnyeg

Mi eléggé szeretjük az állatokat. Volt már több cicánk, törpehörcsögünk, kutyust mindig a sintértelepről mentünk meg, mégis a legkedvesebb a benti cica. Már jó néhány éve él velünk szeretetben, békességben. Ha nyaralni megyünk, két barátot is felkérünk a vele való törődésre, nehogy elveszettnek érezze magát nélkülünk.  És eddig nem is volt semmi baj. Csakhogy. Idén lepisilte a szőnyegemet. És nem a rongyszőnyeget, amit az ember lazán behajít a mosógépbe és némi Domestos, ecet és mosópor keverékével simán kitisztít,  vagy a 80x80-as Ikeásat, amit a kádban kisúrolsz, ááá nem, hanem a 100x150-es shaggyt! Ezt egyszeri botlásnak tekintve "Mr.Darcy" segítségével vígan kisúroltam az udvaron. Megszáradt a forró nyári napon, cirka egy hét alatt. Bevittük. Nem telt el egy hét és kezdhettük újra. Akkor már nem mertük lerakni. Mr.D. azóta csak úgy emlegeti: macskaliberó. Vettem egy újat. Ezúttal kisebbet, más színben, de ez a cicát vajmi keveset érdekelte. Most mosom éppen. Minden ismerősömet meginterjúvoltam a témában: nem született megoldás. Megkérdeztem Tűzoltózolit is:
  - Nem tudsz valami szert, ami kiveszi a macskapisit?
  - Nem kell leteríteni a szőnyeget.
Majd vigasztalásul hozzátette:
  - Előbb-utóbb csak elpusztul...
Köszi.

6 megjegyzés:

chanson írta...

Végre. :-)

Nálunk a kicsik ezért költöztek a teraszra... meg utánuk a nagyok is. Elég volt. Nemrég tisztíttattuk ki (ez milyen szó már), vihetjük újra... :-)

Kavics írta...

Hm, feng shui...? Átrendezni a szobát, szőnyeget. Lehet van egy pont, amit a négylábú érez... :-) Bár ilyenben nem vagyok szaki(vagyok valamiban?), csak olvastam már hasonlót.

Medora írta...

Chanson, köszi.
Kavics, biztos jó dolog, amit tanácsolsz, de nekünk a konyhába kell, egy hatalmas fenyőasztal alá, ami csakis egy helyen fér el, a mérete miatt. Köszönöm.

a mesélő írta...

Szia! A cicák utálják az ecet szagát ( mi sem szeretjük) , de ha bepermetezed vele egy kicsit a szőnyeget, akkor nem fogja lepisilni... mármint nem kéne neki ... Szóval próba szerencse:)

anyus írta...

Kisállatboltokban lehet kapni méregdrága macskaűző spray-ket. Be kell fújni velük a bútort/szőnyeget és akkor ÁLLÍTÓLAG nem mennek a közelébe. Nem tudom működik-e, mert mire kipróbálhattuk volna, az összes macskánkat kiutálták a szomszédok.

Medora írta...

Mesélő és anyus, köszi a tippeket, ha mégsem válnak be, szeretettel várlak Titeket egy súrolós hétvégére! Sütök sütit.