2011. december 2., péntek

Mikulások

 Tegnap varrtam őket a Praktika útmutatása alapján. Én lekicsinyítettem (az enyémek 8 cm magasak) és bab helyett tömőanyaggal töltöttem meg. Remélem nem sértek szerzői jogokat ha leírom hogyan készültek, hátha valaki kedvet kap hozzá. Mikulásig simán elkészül. Ettől függetlenül szívből ajánlom az említett magazin beszerzését, mert sokféle ötletet lehet belőle meríteni évszakonként mindig aktuálisat! Akkor a leírás: a pöttyös anyag csíkját és a piros csíkot (ebből van a sapkája) összevarrtam. Kartonból vágtam egy kúpot (matekosok kedvéért: egyenes körkúp) - ez lett a test+sapka sablonja, majd ehhez szakáll-sablont méreteztem és kell még egy csík, ami a sapka "prémje" lesz, valamint egy kisebb kör az archoz és a kúp alapjának megfelelő kör. Azután kiszabtam:
            - 8 db kúpot a pöttyös és piros összevarrt anyagból
            - 8 db kört a pöttyös anyagból
            - 8 db kicsi kört rózsaszín thermo-anyagból (valaha babasálunk volt)
            - 8 db szakáll-formát fehér thermo-anyagból (babatakaró)
            - 8 db sapkaszegélyt hullámosra vágva ugyanebből
            - 24 db 1cm x 5 mm csíkocskát, ebből lesz a sapkadísz.
A varrás is nagyon egyszerű: a palástot kifordítottam, majd az egyenest végigvarrtam két szakaszban, a közepén egy részt kihagytam, itt lehet majd kifordítani. Ezután a pöttyös kört színt színre fordítva szépen rátűztem körben a kúp széléhez, majd rávarrtam. Ekkor lehet kifordítani, kitömni, majd kézzel bevarrni a nyílást. A többi részt ragasztófátyollal raktam fel (megkockáztatom: barkácsragasztóval is lehet, csak tovább kell fogni, amíg megszárad, vagy kézzel felvarrogatni se túl nagy munka) a következő sorrendben: arcocska, szakáll, sapkaszegély körben. Végül csak a gyöngyszemecskéket kell felvarrni és a sapkadíszt (3 szálacskát egymásra illesztettem és a közepén összeöltöttem, ezt rögzítettem a sapkára). Én akasztókat is varrtam rájuk. Ugye, milyen egyszerű?
És csináltam még formabontó (rózsaszín!) adventi naptárat is, amilyen egy lökött vagyok azt valószínűleg mikuláskor fogom majd mutatni. Jó varrogatást!

5 megjegyzés:

Újságíró Világvégén írta...

Már tegnap is néztem, micsooda mikulás-sorod van. egyszerű és nagyszerű. ügyes vagy

Névtelen írta...

Hűűűűű, de jók! Nagyon tetszenek, köszi, hogy megosztottad velünk. Talán ez alapján a leírás alapján még nekem is összejön az idén.

Limara írta...

én hozzá sem kezdek, meghaladja a képességeimet :)) háromszor hívtalak az elmúlt pár órában drága! :))

Unknown írta...

Nagyon helyes kis Mikulásokat varrtál:) Igazán ügyes vagy!

Medora írta...

Köszönöm szépen!
A telefon lenémítva maradt :(( bocs.