2012. január 20., péntek

Na, mit találtam?

 Szó szerint idézném a "kis könyvet":
" Tájékoztatom a tisztelt szülőt, hogy a tanteremben a tanulók kötelesek a telefonjukat kikapcsolt állapotban a táskájukban tárolni. Továbbá bármilyen kép-vagy hangrögzítés engedély nélkül személyiségi jogokat sért. A fentieket gyermeke figyelmen kívül hagyta, melyre felhívtam az ő figyelmét is. Ezért a következő alkalommal komolyabb következmények várhatók."
Csak az igazság kedvéért: a gyermek nem fényképezett a telefonjával, sőt hangot se rögzített. A későbbiekben az engedély nélküli kép-, vagy hangrögzítés esetére fogom javasolni a deres intézményének visszaállítását, súlyosabb iskolai bűncselekményre pedig a bitófát is. Tisztelettel.

7 megjegyzés:

Babi néni írta...

Közszereplőket lehet fényképezni, nem? Innen már csak vita kérdése, hogy közszereplő-e a tanár. :o) Ide a fényképével! ;o)

Névtelen írta...

Én határozottan biztatom gimis gyermekem, hogy rögzítse, mikor a tanár önmagából kikelve üvölt velük. És nem egy tanár.
Sajnos még egyszer sem tette meg... nem anyja lánya! :S
Illetve egyszer megtette, de mivel nem vette elő a telefont alig érthető.

Gagyi az egész rendszer, és egyre gagyibb.

Andicsek írta...

egy ismerősöm fiánaka atanára nyomdafestéket nem tűrő módon szidja a gyerekeket és alkoholosan tanít, jövőhéten lesz rögzítés hangilag, majd gyermek jelez anyunak és anyu felhívja az igazgatót, hát remélem összejön az akció

Macus írta...

Utálni fogtok, de leírom. Az utálatot vállalom. A szöveg lényege: a házirend szerint a telefonnak kikapcsolt állapotban kell lenni a táskában az óra alatt. Ennyi.
Sajnálom, hogy vannak a pályára nem való és a szakmához nem méltó tanárok, de a többiek talán még mindig többen vannak. Az olyanok, mint én.
És hogy mért veszem magamra? Mert elegem van abból, hogy hazudnak rólunk, tönkre tesznek bennünket, és magukat értelmesnek tartó emberek is azt harsogják, hogy úgyse dolgoznak a tanárok, ott a 3 hónap szünet (sose volt annyi, mi pl. július 5-től aug. 20-ig tartó 3 hónapot pihentünk). Hát én nem tudom, kire igaz, de az én kollégáimra nem!Amúgy meg nem volt tilos tanárnak menni, sokan megtehették volna..
Könyörgöm, legalább ti ne csináljátok!!

Nem szándékoztam vitát kezdeményezni. Nem fogok reagálni bármit írtok is a kommentem után. Bocsánat, hogy egyáltalán leírtam, de most már muszáj volt, mert ez megint nagyon fájt. Most már nagyon fájt.
Dóri! Te se haragudj!

Renée írta...

Csatlakoznom kell Macushoz, bár én azt hiszem, nem vagyok, sőt nem is leszek olyan elhivatott pedagógus, mint ő. De azért felszaladt a szemöldököm az első két hozzászólásra. Azért ne a tanár legyen már szemét bunkó, mert elteteti a telefont! Amúgy meg nem lenne baj, ha idejében leszoktatnák a gyerekeket a telefonozásról. Nem kicsit eldurvult a helyzet. A legcsóróbb segélyes kölöknek is van telefonja, természetesen a fülébe dugva éjjel-nappal. A másik meg a facebookon lóg - órán. Túl sokat látom a srácok feje búbját, mert mindenki a telefonjába mélyed. Aztán meg csodálkoznak, hogy megbukik a fele - ja, hogy ez nem is érdekli...

Editfolt írta...

No comment! Mert az egyik oldalt biztos megsérteném!
Dóra! Vedd már le ezt a semmire való szóellenőrzést!

Medora írta...

Na, így szépen kifejtődött pro- és kontra. Én is többször megírtam, hogy NEM általánosítok, vannak általam nagyra becsült tanárok (Ők vannak többségben), viszont sajnos ismerek néhány elítélendőt is. Én most csakis arra próbáltam rámutatni, hogy esetleg nem az a legnagyobb szabályszegés adott tanintézményben, ha a gyermek kicsengetés után öt perccel előveszi a táskájából (az egyébként ott, kikapcsolt állapotban tartott) telefonját. És nem a tanárt fényképezte.
Szerintem meg az sért személyiségi jogokat, hogy a tanár elveszi a telefont, magánál tartja több óráig, megnézi a tartalmakat. Én ezért fogok lépéseket tenni.
És megírom, mert ez az én blogom, elvégre.
Kicsit reméltem, hogy a strasszos seprű is kiveri majd a biztosítékot...