2012. június 19., kedd

Mr.D. szerel


  - Fel fogjuk állítani a medencét - jelentette be.
Nos, a medenceállítás nálunk olyan horderejű dolog, mint mondjuk... kannibál törzseknél a turistaszezon kezdete. "Mr. Darcy" már napokkal előtte kihirdeti az idejét. (Mindenki mondja le a programjait, ez családi összefogást igényel.) Ekkor (és csakis ekkor) megszállottan gereblyéz és füvet nyír és talajt egyenget és lecipeli a tetőtérből a hozzávalókat, nyög és fújtat, szorgoskodik. Mi, többiek a feladat nagyságától megilletődve lessük, hogy mikor kerül ránk a sor, hogy a (szent medenceállítási!) szertatásban részt vegyünk. Azután eljön ez is. Terítünk és kihúzunk és egyengetünk négy-öt percig. Ennyi. Ezután már csak víz kell bele és kész.
Most azonban légy került a levesbe, kiderült: lyukas. Mr. D. tétován körbejárta. Szinte láttam a pörgő fogaskerekeket az agyában: "a csíkos szigetelőszalag nem játszik, gumitömítés kellene meg ragasztó..." A szigetelőszalag után a dobogós második hely nálunk a csavarozóé. Ez az elmés szerkezet töltődik úgy két-három órát, azután behajtódik vele villámgyorsan néhány csavar (a hülyének is megéri!). Mikor láttam, hogy Mr.D. rakja a töltőre a csavarót, rögtön tudtam, hogy ennek rossz vége lesz. De amikor a megszállottság kis lángjaival a szemében elém állt, hogy ezt a kis bizbaszt vágjam kör alakúra, nem mertem tiltakozni. Lelki szemeim előtt megjelent a medence, amint a tűhegynyi lyuk a víz nyomása/ a csavar tágítása miatt széthasad, az a sok drága víz meg elönti az udvart (te jó ég, mi lesz itt!). Csavaró feltöltődött, Mr.D. szerszámos ládával felszerelkezve megközelítette a medencét, én odabenn lélegzetvisszafojtva vártam az elkerülhetetlent... és semmi. Egyszer csak vidáman megjelent, lehányta az előszobába a szerszámait és elégedetten közölte:
  - Jó lesz.
És úgy lett. Az én emberem a fizika törvényeire fittyet hányva MEGCSAVAROZTA a gumifalú medencét!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt hogy csinálta????? :))))

Újságíró Világvégén írta...

:D látod, Te még kételkedtél..... (csak megjegyzem: nálunk jobb, ha én veszem észre a hiányosságokat és megjavítom, mielőtt a férfiember is rálelne, mert, ha rá marad....)

Limara írta...

remélem leborultál a nagysága előtt! :)))))

Limara írta...

Azt talán mondanom sem kell, Te ismered, hogy az én férjem probléma megoldó képessége az lett volna, hogy lyukas medence kuka, irány a bolt... :)

Babi néni írta...

Kishitűség, asszony a te neved! :o) Most már csak alá kell gyújtani a „medencének” és mehetnek a turisták. ;o)

Medora írta...

Bizony, bizony!