2013. február 20., szerda

Látványelemek

 Amikor vett egy csúcsszuper cd-s rádiót a kocsijába "Mr.Darcy" a korábbit azonnal átszerelte az én autómba és lelkesen magyarázni kezdte, hogy ezzel a gombbal itt, azután megnyomod azt, meg amazt és így tovább...Persze csak elméletben. Azután, amikor be akartam kapcsolni: semmi. Se fény, se hang. Nem baj, legalább semmi sem vonja el a figyelmemet a vezetésről.
Később szóltam neki, hogy az ablaktörlő nem spriccel.
  - Nem értem - mondta - tegnap töltöttem fel és amikor a városban jártam még működött. Rosszul csinálod - szakaszosan kell nyomkodni.
Rendben, ennyiben maradtunk. Később, amikor Dombiratosra tartottam, kellet volna az a kis folyadék az ablakra - nem jött se szakaszosan, se sehogy. Hazatérve elpanaszoltam neki. Másnap reggel ragyogó mosollyal fogadott:
  - Tudom már mi a baja az ablaktörlődnek : lyukas a tartály.
Szóval feltöltötte, elspiccelgette a városban, a maradék meg szépen elfolyt. Nem baj, legalább semmi sem vonja el...stb. És végül is nem vagyok cukorból - 10-20 kilométerenként ki tudok én hajolni a leeresztett ablakon, hogy egy elegáns csuklómozdulattal lespricceljem a kézi ablakmosó szerkezettel a szélvédőt, amit azután az ablaktörlők fürge mozdulatokkal egykettőre letakarítanak.
Az, hogy a szivargyújtó nem működik végül is csak akkor derült ki, amikor a navigációt be akartuk izzítani róla, mert ugye szivart azt viszonylag ritkán.
  - Semmi gond, csak a biztosíték lehet, azonnal kicserélem - derült fel Mr.D.
Kicserélte. Azóta nem működik a riasztó és a központi zár se.
Végül csak lesett, amikor buzgón ajánlkozott, hogy megnézi mi az a szörcsögő hang a hajszárítóban és én a hónom alá kapva fejvesztve rohantam eldugni a ketyerét.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

jujjj:)

megértelek, hogy féltetted a hajszárítódat:)

Vera írta...

Hajaj......
Blogos barátnőnket látogattad meg? Már jó régen volt...
Jól tegyél el mindent... Szép estét!!!!!!!

anyus írta...

:D :D :D

VRJúlia írta...

:)Sok mosoly....

Jutka írta...

Elképzeltem a Brigit Jhonsra emlékeztető mozdulatodat ablak spriccelés közben:) igen azóta is nevetek:D
(két összeillő ember)
Imádom a humorotokat és titeket!

Anikó írta...

Ez a "Mr"!:-) Lehet hogy most zenél az ablaktörlőd, és spriccel a szivargyújtód! Miért? Olyan ötletes!!! Én is elképzeltelek kihajolva az ablakmosóval.:-DDD

Újságíró Világvégén írta...

ó, ha én ezt tudom... még szélvédőmosóval is elláttalak volna (bár azért ezt a spriccelős módszert is megnézném....) egyébként meg minden szavad igaz ránk is: nagyon meg tudok lepődni, ha egy szerelés jól sül el a végén..

Medora írta...

Orsi,kifejlődik az emberben az önfenntartás (hajszárítófenntartás) ösztöne idővel.
Vera, tényleg!Akkor azért volt annyira ismerős a neve.De sajnos nem találkoztunk.
Anyus, Júlia és Jutka, köszönöm.
Anikó, ha megkérhetlek ne adj neki tippeket :))
Újságíró, még megejthetjük...Örülök, hogy nálatok is "működnek" a barkács dolgok.