2011. augusztus 18., csütörtök

Kódolva

 "Juj!"- kiáltottam fel, amikor a telefonomon elutasította az első PIN- kombinációmat. Majd rögtön utána: "juj!", a második próbálkozásra. Családom azonnal ott termett (esküszöm, mint a "katasztrófaturisták", kisebb hanggal járó problémára még nem ugranak, de elhúzódó vészhelyzetre rögtön feltűnnek... röhögni) és vidáman tudakolták, hogy mi történt. Mondom a PIN-t. "Miért nem a másikon beszélsz?"-érdeklődött a Kamasz, mint a család esze. "Mert az is le van zárva és annak a kódja ebben van elmentve"- feleltem.
Na, ekkor kezdtek harsány röhögésbe. Én újra próbálkoztam: semmi. "Most meg valami PUK-kódot akar"- mondtam szerencsétlenül. Visongva röhögtek. "Hogy felejtheted el a PIN-kódodat?" - kérdezték kórusban. "Én nem felejtettem el, csak nem az volt" -mondtam az igazságnak megfelelően. Diliscsalád. Szeretem őket, mindezek ellenére.

11 megjegyzés:

Ami írta...

:)))
Ez szerintem sokunkkal előfordult már:))

Limara írta...

Ó, ne is mond, egyszer én is elfelejtettem és aznap a bankkártya kódot is, zokogva mentem haza, hogy biztos agydaganatom van, semmire sem emlékszem...engem is kinevettek itthon.....

Újságíró Világvégén írta...

na, ezért sem kapcsolom ki soha a telefont...

Vera írta...

Na nekem minden ilyesmi ki van kapcsolva..

Andicsek írta...

nekem meg mindenhol ugyanaz!:)(személyi szám) ha meg szöveges jelszó kell, nálam az is mindenhol ugyanaz:)

Névtelen írta...

Nincs PIN kódom. Ha elhagynám, mindegy lenne, mert úgyis bekapcsolva hordom, úgyhogy használható lenne.
Én egyszer egy kártyát teljesen letiltottam, ki kellett cserélni, mert a PUK helyett is rosszat írtam be, tízszer. Egy másik kártyáét.
De volt, hogy majdnem letiltottam a bankkártyám is, mert kissé összekevertem a számokat. És persze megesküdtem volna mindegyik verzióra.
Ja, a vicces, hogy nagyon jó számmemóriám van egyébként.

Névtelen írta...

Hmm.. én a bankkártyám pinkódját felejtettem el a pénztárnál, teli bevásárlókocsinyi élelmiszer már beütve a pénztárgépbe.. :) Hát nem néztek szépen rám a pénztáros sem, de a mögöttem álló sor sem:)))
Utána rögtön kódot cseréltem, számomra is megjegyezhetőre:)

Medora írta...

Köszönöm, hogy elmondtátok, így már nem érzem magam tökéletesen hülyének!

Babi néni írta...

Még annyit, hogy nyugodtan kikapcsolhatod rajta ezt a funkciót. :o) Bármelyik "jól képzett" telefonárus kiüti belőle, tehát a tolvajok ellen nem véd... :o)

Hát nem elég a bankkártya kódja?

Én sokkal jobb fej vagyok, a számokat mindenhol ugyanarra állítom, amit az egész család tud, de egyszer elprogramoztam egy barátunk riasztókódják és volt ám mulatsága, amikor megpróbált bejönni virágot locsolni a távollétünkben. Szerintem ez cikibb, mint magunkkal kiszúrni. :o) Ráadásul azóta ő is tudja a mindenhol-ugyanaz kódunkat. :o) Hogy én is vigasztaljalak egy kicsit...

Babi néni írta...

A jobbat idézőjelbe szántam. ;o)

Medora írta...

Köszi és tényleg vigasztal.