2011. augusztus 22., hétfő

Nem az

 a legrosszabb az allergiában, hogy a barátaidat infarktus-közeli állapotba hozod, amikor (számodra is) teljesen váratlanul (és hangosan) tüsszentesz úgy öt-hatot, vagy hiába fújod az orrod, mert két percen belül újra csak szipogsz, mint egy megbántott óvodás, a legrosszabb mégiscsak a viszketés, ami miatt dörzsölöd és vakarod a szemed/orrod, mindhiába, mert az a kínzó kis szúrás nem tud megszűnni. Valaki kérdezte, hogy éjjel is tüsszögök-e? Nem, kérem, éjjel alszom és próbálom elfelejteni ezt a nappali rémálmot.
Egy kis játék elvetemült gyerkőcöknek.


Vajon melyik macska akarna játszani ezzel az epernek látszó tárggyal? Na, jó, talán a toll miatt ...
Egy kis teszt a világhálóról.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen megjött a parlagfűszezon. 2 éves lánykám is szenved tőle. És érdekes, éjjel semmi baja, ezen csodálkoztam is.. Amint felébred, folyik az orra..

Babi néni írta...

Mi citrizint szedünk Jetivel, de a szemviszketés tényleg a legrosszabb az egészben... Remélem, hogy nekem nem marad meg az allergiám, mert eddig csak a curryvel meg a macskaszőrrel lehetett kicsinálni, amiket el lehet kerülni. :o)

Az egyetlen megoldás - ami nekünk bevált, hogy a nyaralást mindig erre az időszakra időzítjük és nem ám egyben, hanem három napot dolgozunk, négy napot külföldön, messze innen töltünk... Egészen októberig minden hétvégét elnyújtunk német vagy francia területre megyünk, esetleg a tengerpartra Horvátországba, tehát a suliból is lógnak ilyenkor az apróbbak. A négy nap alatt jobban lesz Jeti, aztán hazajövünk a heti "betevőnkért".

Ezt azóta csináljuk, amióta hasnyálmirigy-gyulladása lett a sok beszedett gyógyszertől... :o(

Ha ez nem is járható út, remélem, azért jobban leszel! Most kéne, hogy essen szakadatlanul és elmossa a pollent... Nem júliusban, amikor még híre-pora se volt a parlagfűnek. De neeem! Most persze kánikula van, hadd szálljon az a tüskés por.

Névtelen írta...

Gyuri bácsinak van allergia teakeveréke. Nem tudom milyen, nekem nincs ilyen bajom, de érdemes szétnézni, mert természetes cuccokkal is megoldható csomó minden.
Jobbulást :)

Medora írta...

Köszönöm a tanácsokat és főleg az együttérzést!Piszokul szenvedek.

Babi néni írta...

Hát persze, hogy elírtam: Cetirizin... :o)

Ez egyébként sima antihisztamin, de azért beszéld meg a dokiddal! :o)

Képzeld, amióta hazajöttünk, nem vettem be egyet sem és csak a szemem viszket egy kicsit. De úúúúgy utálok gyógyszert szedni, mindegyiktől sok lesz a gyomorsavam, arra megint szedhetem az omeprazolt és olyankor öklendezek a fogkrémtől. Mondjuk, nem tudom, miért, de ez mindig bekövetkezik... Biztos összevész a fogamzásgátlóval.

Van egy ismerős gyógyszerész barátunk, aki szerint: A gyógyszert eladni kell, nem beszedni. :oD

(Azért ha rosszabbul leszek a héten - még csak két napja szívom - beszedem újra.)