2011. augusztus 8., hétfő

Úton, útfélen

 de leginkább mezőkön mindenfelé virágzik a népnyelvben sóvirágként emlegetett ( szakirodalomban: statice, limonium latifolium stb. neveken ismert) növény. Most még lila, így szép színű koszorút lehet belőle kötni. Elmondom én hogyan csinálom.
1. Szedünk egy nagyobb csokornyi virágot.
2. Szükségünk van még egy kisebb koszorú-alapra (virágboltban, multiban, koszorúsnál lehet venni) mindegy, hogy milyen, lehet: szalma, vessző, moha, hungarocell anyagú. Nekem hungarocell volt és mivel ez fehér, bevontam krepp-papírral. Szépen körbetekertem, elejét, végét rögzítettem.
3. A virágokat kisebb részekre szedtem, csokrocskákat fogtam össze, majd ezeket sorban odadrótoztam az alaphoz. Ha nincs drót, lehet erősebb cérnával helyettesíteni, persze feketével. Jó szorosra kell húzni. A következő mindig fedje az előző szárait, így nem látszik majd a drót.

4.Amikor körbeértem rögzítettem a drótvéget, így nem tud szétnyílni. Ha esetleg mégis akad nagyon kiálló szál, egyszerűen levágom.
Szalagot kötöttem a felső részére, hogy fel tudjuk akasztani és masnit arra a részre, ahol véget értek a virágcsokrocskák, így takartam azt a részt kicsit.
A szalagvégeket szépre vágtam és már csak fényképezni kéne megtanulnom rendesen.
Nyugodtam fogjatok hozzá, nagyon egyszerű és mutatós kis dísz lesz belőle.

8 megjegyzés:

Újságíró Világvégén írta...

először azt hittem levendula (nem a fotó hibája, inkább növényismeretem fekete foltjainak köszönető). felénk tuti nincs ilyen szép kék/lila az út mentén, de képes vagyok elmenni keresni. meddig marad ilyen színes - megszárad, vagy simán tönkremegy egy idő után?

fevi írta...

Dóri, ez meseszép! Én is akarok ilyet! Légyszi áruld el, hogy lehet ilyen virágokat találni, mert bizony amerre én járok, semerre nem látok! puszi

Jutka írta...

Nagyon szépre sikerült! Ügyes vagy.

Nagy kedvet kaptam hozzá én is:)
viszont időm nincs, szikes legelőkön keresgélni a limoniumot.

Unknown írta...

Nagyon szép, üde színfolt, gratulálok!

Névtelen írta...

Ez gyönyörű, Dóri, ez ismét egy tünemény tőled.

Medora írta...

Köszönöm szépen!
Újságíró, egy idő után sajnos kifehéredik, de akkor majd lecseréljük valami másra, a koszorú alapot megtartjuk és mással borítjuk be.Majd mutatom.
Fevi, szerintem ha kiautóztok a város szélére, biztosan találsz, ahol valami lilát látsz,az ez.De ha gondolod, szívesen hozok.
Jutka, neked is.Puszi, lányok.

fevi írta...

Dóri nekünk egyébként is kellene beszélnünk, mert kutyakosár ügyben is szükségem lenne a tanácsaidra. puszi

Jutka írta...

Rendben!
Vasárnap felhívlak.