2012. február 29., szerda

Éjféli Luke

 Valami újdonsült képességem van arra, hogy amikor lerakom a fejem vízszintesbe (na jó, ne túlozzunk: a kábé 45 fokos szögben felhalmozott párnákra) olyan köhögőroham kapjon el, ami alatt a tüdőm megpróbál a bordáim résein át a külvilágba préselődni egyidőben a bal- és a jobb oldalamon, valamint a mellkasi- és háti részen szintúgy. Eddig komolyan azt hittem, hogy a bordák csak elöl szúrósak, de lehet, hogy én valami szörnyszülött vagyok. Hoppá. Most megnéztem egy képet, azok elöl sem szúrósak. Akkor miért fáj?! Éjjelente sorra végigpróbálom az amúgy teljesen hasznavehetetlen repertoárt: mentolos krém (légzéskönnyítő hatású), köptető szirup (kimondottan hányinger hatású), kamillás inhalálás (talán a legjobb eddig). Azért nem bírtam ellenállni a kísértésnek és éjfél után még belehörögtem az inhalálóba, hogy "Luke, én vagyok az apád!", mire "Mr.Darcy" finoman bokán rúgott, tényleg nem voltam hangos (a szörcsögést leszámítva), a köhögésre ébredhetett fel.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szegényem.. mielőbbi jobbulást Neked!

Cilee írta...

Jól belekeveredtél! Éppen ugyanezt nyomjuk a gyerekekkel.
Gyors gyógyulást kívánok!

Medora írta...

Köszönöm, rég nem volt már ilyen vacak egy influenza! Cilee, neked a kicsikkel biztosan még ezerszer rosszabb, jobbulást nektek!

Névtelen írta...

Jobbulást! De én azt hittem, hogy a Luke-ról lemaradt a kétpöttyös ékezet...
Bocs :))

Jutka írta...

Teljes mértékben megértelek, engem is hasonló nyavalya kerített hatalmába.
Jobbulást neked is!

Babi néni írta...

Lehet, hogy a sok gyógyszertől még a gyomorsavad is túltermelődésnek indult? A lázcsillapítóknak lehet ilyen mellékhatása.

Nekem az után volt ilyen lefekvés utáni köhögőrohamom, amikor ilyeneket ettem kilószámra a fogorvos javallatára. Azért mondd el a dokinak is! Mert tud rá adni köhögéscsillapítót (ha száraz köhögés) vagy ha ő is a gyomorsavra gyanakszik, akkor savkötőt.

Vera írta...

Jobbulást!!!!
Régi gyógymódot próbáld meg.... házizsir, törölköző....

Medora írta...

Köszönöm a jó tanácsokat, már ott tartok, hogy a kutyaszart is... ha segít. Ma mindenesetre visszamegyek az orvoshoz, mert már se nappal, se éjjel nincs nyugtom magamtól!Köszönöm, hogy szorítotok nekem!