2011. november 24., csütörtök

Egy újabb...

 Kicsit elmaradtam. Voltak történetek - tanulságokkal - nem tudom megírni. Inkább a jót: Jutka megelégelte végre, hogy lassan a csajklub összes tagja megtanul horgolni, egyedül én nem, aki hónapok óta odavagyok a horgolt virágokért és meghívott az otthonába. Hideg, fagyos reggel volt, ám náluk már barátságosan ropogtak a fahasábok a hatalmas kandallóban és gyönyörködhettünk volna a tűz látványában, ha nem arra koncentráltam volna mániásan, hogy "ráhajt-átdug-visszahúz-visszahúz", ami nálam az egy ráhajtásos pálca kódolva. Köszönöm, Jutka, a türelmedet, a segítségedet, sikerült végre: horgoltam egy virágot. Másnap még egyet. És még egyet. Próbálgatom a fonalakat, különböző textúrákat cserélgetek, különféle virágok készülnek. "Mr. Darcy" rezignáltan megjegyezte:
  - Te jó ég, egy újabb hobbi!
Mert ugyanakkor varrok is szenvedélyesen, táskát, huzatfogót az ablakba, díszpárnát, kispárnát, Tilda-angyalokat ("eeez meg minek??!) karácsonyi díszeket, kopogtatókat, adventi koszorúkat kötök és persze horgolok virágokat ("mit kezdünk ennyi virággal??!). És  még van néhány dolog, mert valahogy úgy vagyok vele, ha van még tennivalóm, akkor nem vagyok felesleges és semmiképp sem fogom magam értéktelennek érezni (...). És különben is, nemsokára karácsony, amit kimondottan imádok.

2 megjegyzés:

Babi néni írta...

A horgolás a legjobb hobbi. :o) Haladós, fel lehet vinni a repülőre, el lehet vinni autózni és ha le is bomlik pár szem, nem kell centiket lebontani miatta. :o)

Jutka írta...

Szívesen: hidd el Dóri, nekem legalább akkora öröm és sikerélmény, mint neked ez horgolósdi, viszont szeretnék már kész virágot is látni.

Mr "D" hamarosan értékelni fogja a sok hobbid:)))
Adventi koszorút nekem is kellene készítenem, tied nagyon jól sikerült kívánatos!