2011. július 17., vasárnap

Csak szólni kell, ugye?


Be kell vallanom, hogy a tegnapi bejegyzés fő gondolatsora nem éppen tegnap íródott, de mivel éppen oda, a vízpartra készültünk ismét, gondoltam jó lesz: tartalom és forma megfelelő, meg ugye mi is változna? Akkor most elmondom: rengeteg dolog változott! A régi szocreál-típusú fogadóépületet lebontották, helyére valami igazán szép, lépcsős dolog épül, félig kész már a térköves járda is, amin anélkül tudsz lejutni a folyóhoz, hogy nyakig merülnél a sárba/homokba, szép faszerkezetes, köríves tusolókabinok, öltözők épülnek. Azután megépült a drótkötélpálya, amin át tudsz suhanni a Maros felett, persze vissza is. (Még valami vízügyi engedélyre várnak, de azután használható.)

Ééés megépült a Maros-parti kalandpark! Itt drótköteleken és fára erősített teraszokon lehet eljutni A pontból B-be. Van felnőtt és gyerek pálya is, a felnőtt magasan, a másik kb. egy méterre a földtől. Védőfelszerelésben lehet mászni és fontos, hogy megfelelő cipőben legyen az ember. Sajnos, mi nem tudtuk kipróbálni (lábujjközes papucs NEM megfelelő!), de elhatároztuk, hogy legközelebb jövünk és mászunk.

A segítők udvarias, kisportolt fiatalemberek, türelmesen magyarázták a mászási technikát és mentettek is, ha arra volt szükség. És van még mászófal is és olyan óriás pókhálószerű mászóka a kicsiknek, több is.

És emellett az árak is szimpatikusak: a gyerek jegy 500,-Ft, a felnőtt 1.200,-Ft, a büfében egy kávé 100,-Ft és szendvics, jégkrém, üdítő, édesség is kapható. A kiszolgálás mindenütt tökéletes, barátságos, udvarias. Ha a közelben vagytok, érdemes ide kilátogatni, végre egy egész napos program a családnak, mi tollast és társasjátékot is vittünk, így miután kinézelődtük magunkat, rácsodálkoztunk az újdonságokra, leültünk egy asztalhoz egy jégkrémmel és játszottunk az árnyékban. Találkoztunk kedves ismerősökkel is, jót elbeszélgettünk, igazán mondom remek napunk volt!

3 megjegyzés:

Jutka írta...

Jó olvasni, nézni a képes beszámolódat.
Kedvet kaptam egy jó kis Maros-parti sétához:)
.....bár ezt a mászós kalandparkot nem tudom kipróbálom-e? Padok remélem vannak és horgolás közben csak lehet nézelődni (úgy mamásan:))

Maimoni írta...

Nahát, de jó kis családi kirándulás-tipp! Köszi az ötletet! :))

fevi írta...

Mi is lenn voltunk ma! Annyian voltak, mint eddigi pályafutásom alatt még soha. Nádja ki akarta próbálni,de cipő nem volt nálunk, így ez most kimaradt.Én meg?Lehet, h. kihagyom. Besz........-i vagyok!