2011. július 15., péntek

Gerilla-kötés

"Már vártalak" - közölte Kisvirág. Nem a legjobb formámat hoztam, az időjárás: trópusi monszun, a tűző napon megtett közel félórás bicikliút után patakokban folyt rólam a víz, fáradt voltam (nagyon korán keltem!) épp a bőrlégzéssel kísérleteztem, mikor ez a tünemény rám talált. És ragyogott. "Én is örülök neked" - mondtam és szerettem volna megölelni. "Mi van a hörcsögöddel?" - kérdeztem. "Hát tudod..." - és csacsogott, mesélt a kis locsifecsi. Nem zavarta a hőség, a páratartalom, az, hogy idegenek között van, vagy hogy először látott életében. Na, például ezért szeretem annyira a kicsiket. Mint azt már többen megírták: csajos-kötős klub volt szombaton. Sokan voltunk: Limara , mint a csajklub tiszteletbeli elnöke, Macus, aki a "Kössünk nyilvános helyen!" elnevezésű mozgalom megalapítója városunkban és mi többiek. Szerintem az egy négyzetméterre jutó bloggerek számát tekintve magasan vertük a közép-európai átlagot, esetleg ez is valami helyi sajátosság, mint az arzénes víz. Róluk beszélek: Ami, Boboce, Dortimcsi, EditfoltFevi, FoncsiJutka, KatyiRenée  és velünk kötött-horgolt-xszemezett és főleg beszélgetett és nevetett több barátunk: Évi, Kati, Mónika és Sziszi is. Finom sütiket hoztak az ügyesebbek (és bátrabbak, hogy ilyen melegben a konyha környékére merészkedtek) a gyakorlottabbak tanácsokkal látták el a kezdő kézimunkázókat, mások meg gyártották az apró szépségeket. Személy szerint hálás köszönettel tartozom Jutkának, amiért megtanított horgolni! Türelmesen magyarázott, még türelmesebben bogozta az általam gyártott csomókat, míg végre sikerült a legegyszerűbb mintát elsajátítanom. Mellesleg tudja valaki, hogy miért ilyen veszett hosszú egy horgolótű, ha csak az első harmadát lehet használni?! Azt mondták, rossz nézni, ahogy szép elegánsan megfogtam a végét és úgy hurkoltam, szerintem pazarul. Na, mindegy. Jó volt együtt megint, várom a következő találkozót.
Sziszi-nyuszi(ja).
Limara sütötte. "Még nem tudom mi a neve"-mondta. Én a szakácskönyvből sem mindig tudom megsütni, ő kitalálja, elnevezi és BEÍRJA a szakácskönyvbe. Ilyen szuper.
Nyuszi perspektíva. Csinos.
Ezt az édes kiskamasz szózsonglőr, Foncsi alkotta.
Újrahasznosítunk. A multiban pénzt és bélyeget adnak értük. Mint tudjuk, a Kamasz szívügye...

6 megjegyzés:

Ami írta...

Szuper volt a találkozó, és én is úgy érzem, hogy hősök vagyunk, hogy kibírtuk ( ráadásul nevetve) ezt az embert próbáló pokoli hőséget. A sütihozóknak pedig dupla kitüntetés jár (képzeld, citromtortával álmodtam utána :), no meg köszönet.

Viszont Sziszi nevében kikérem, hogy az nem nyuszi (amúgy én is annak néztem ;), hanem Stitch, csak sárga (hogy jobban bírja a hőséget) és nem kék formában. :)))) Nyuszit majd én fogok kérni, szintén ilyen szép sárgát, hogy díszítse a gyerekszobát :)

És nem tudom megállni, hogy le ne írjam... a cicus valami tünemény! Nem szoktad jókedvrederítés céljából bérbe adni? :)

videkek írta...

Mar egy ideje fontolgatom, hogy Makora koltozom... Annyi klassz dolog tortenik feletek, es tenyleg elenjartok a blogirasban is. Blogfovaros...

Ami írta...

videkek: én is "kénytelen" vagyok Szegedről bejárni.:))) Kár lenne egy ilyen klassz társaságot kihagyni. Szerintem, kezdj el lakást nézni :)

Limara írta...

Szuper volt, de nem vagyok én még tiszteletbeli elnök sem....:))

Újságíró Világvégén írta...

na ja - én is ajánlgatom már lassan egy hónapja a költözést. De párom nyaralót akar venni, szigorúan csak nyárra valót, mert megfenyegettem, hogy akkor már csomagolok, és akár oda is költözhetnénk... persze erősen Szeged-irányba mutogatok, és vajon mi esik útba?! no, nem költözünk - inkább beígért filagóriát, meg kerti kemencét, meg egy csomó vackot, amit 'csak úgy'-alapon kitaláltam helyben... nagyon maradni akar.. de a kocsink keveset fogyaszt, legközelebb nem úsztok meg..

Medora írta...

Ami, sokszor és erősen bocsánatot kérek a "lenyulazásért".
Vidékek, sokan szívesen cserélnének veled, olyan csodálatos helyen laksz, csak ámulunk a gyönyörű fotóid láttán.
Limara, tisztelünk és miattad jött létre ez a klub, tehát vita nélkül Te vagy az elnök, leváltásig:)))!
Újságíró, ne akarj cseberből vederbe kerülni. Csak így tovább: kerti tavat és rózsalugast is javasolnék.