2011. október 5., szerda

Dráma

 A záram túszul ejtette a biciklimet. Én mit sem sejtve összekulcsoltam őket, majd beugrottam egy bálásba, csak induláskor derült ki a túszhelyzet. Első próbálkozásként egy közeli autószerelő-ismerőst kértem fel a problémamegoldásra. Ő hozta is a csodaszert (VD40 a neve), befújta, próbálta kulccsal, de semmi. Köszönöm. A következő választásom BiciklisTibi volt. Haladéktalanul elé tártam a problémát, miszerint
a./ vagy egy új zárra van szükségem, amennyiben leamputálják a rokkantat a kerékpáromról
b./ vagy egy új bicajra, mert ha én közterületen hagyom őrizetlenül éjszakára az enyémet, tutira ellopják. Mire ő lelkesen közölte, hogy hagyjuk is ezt a piti zár-problémát, ellenben erre megtekinthetem a legújabb modelleket! Én némileg csökkentve a lelkesedését egy szakembert kértem magam mellé, akivel (zsebében ott figyelt a VD40) megközelítettük az összezártakat. Ő fújt (valami szintetikus csoda lehet, hogy a férfiemberek mindent ezzel próbálnak megjavítani), megpróbálta kulccsal: a helyzet változatlan. Na, innentől felgyorsultak az események: telefon, megérkezett a másik szakember, a flex, én bekönyörögtem a hosszabbító végét a bolti konnektorba és már kész is volt, suhanhattam velük vissza új zárat venni. Köszönöm, srácok! A többszöri pánikrohamot leszámítva azért valljuk be: jó oldala is volt a dolognak - a bálásban vásárolt isteni rózsás anyagot a hónom alá szorítva többször is megsétáltathattam a főtéren a szélrózsa minden irányába.

4 megjegyzés:

Babi néni írta...

Rögtön az erőszak?! Meg se próbáltál tárgyalásokba bocsátkozni a túszejtővel. :o)

Pedig a rendőrség lesbeállhatott volna éjszaka, és miután a bicajtolvaj kiszabadítja a túszt, te visszakapod ingyen, a rendőrök meg elkaphatnak egy tolvajt. :o)

(Ez már az én biciklimmel se jött be, nem jöttek el a visszavásárlásra velünk.)

Névtelen írta...

Tudom, hogy nem számít egy kósza zugolvasó, csak jelezném, hogy nekem nem jött be ez a "blogforma". Nekem kellenek a betűk, szeretem, ha megakad a szemem egy szón, ami olvasásra csábít. További jó blogolást!

Boboce írta...

Ne hagyd magad holmi biciklik által túszul ejtetni ... vagy csak marasztalni szeretett volna a duriban? :))

Kép a szép rózsás anyagról???? :))

Medora írta...

Tényleg, a tárgyalás elmaradt, helyette viszont hosszan ordítoztam Mr.D-vel, hogy hogy teheti velem, hogy olyan messze van és nem siet nyomban a kiszabadításomra (enyhe képzavarral!).
Minden kósza zugolvasó számít, aki időt, figyelmet szentel nekem: szívemből köszönöm! Az új külső egyenlőre marad esetleg tudok címkékkel ellátott képeket kitenni, így látod a címet, ha akarod.De el ne hagyj! A rózsás anyagot napfényben szeretném lefényképezni, utána látható lesz.