2011. március 25., péntek

Felhőszámláló

A kamasz zöldül. Környezetvédelmileg. Megígértette velem: ha a látogatószám eléri a 2000-et (picit túlszaladta - köszönet érte!) akkor írok egy környezetvédelmi postot. Erről jut eszembe: amikor "az átkosban" egy nagyvállalat jelentéktelen fogaskereke voltam volt nálunk egy környezetvédelmi felelős. "Felhőszámlálónak" becézték (hazudtam: csótányszámlálónak, de ez nem hangzik túl piperésen) utalva a poszt fontosságára. Én annyira kíváncsi voltam rá! Kerestem: hol lehet? Csak egyetlenegyszer beszélhetnék vele! Csak megkérdezném, hogy hogy jutott ide, mire ez a parádés állás? Álmaim munkája volt, nem is rosszul fizetve. Mivel a pénzt osztogattam, reméltem egyszer találkozni fogok vele. De nem, sajnos sose láttam őt. Utóbb megtudtam, hogy egy focista volt és így biztosítottak neki legális állást (világos: akkor még fenyegetett a kmk!) Én annyira szeretnék egyszer környezetvédelmi felelős lenni valahol! (Persze foci nélkül, mert az valahogy nem megy nekem.)

Visszatérve a kamasz nyaggatására:  megírtam a Szivárvány Harcost - nem volt elég neki. Akkor most itt egy újabb de legyen elég már! 
 A Föld órája most szombaton 20.30-21.30-ig tart. A csatlakozók vállalják, hogy ekkor minden elektromos dolgot kikapcsolnak az otthonukban: nincs számítógépezés, tv-nézés, nincs sütés-főzés (semmi háztartási robot!). Lehet ilyenkor társasjátékot játszani (javasolnám a Catan-t, az Activity-t, kártyát, dominót) telefonról zenét hallgatni. Picit megpihenni egymás mellett. Mi azt tervezzük, hogy meggyújtunk párat a télen maradékokból öntött csodaszép illatgyertyáinkból és a puha fények között halkan beszélgetünk az életünk apró-cseprő dolgairól. Előbukkannak tervek, álmok, amelyek a nagy fényes rohanásban általában csak szerényen meghúzódnak a lelkünk mélyén. Tavaly így sikerült. Innentől nálunk már hagyomány.
Ezek ketten ott a szeretteim környezetvédelmileg biciklivel.

http://www.foldoraja.hu/
http://sweet-green-life.blogspot.com/2011/03/fold-oraja-2011.html?spref=fb

2 megjegyzés:

Boboce írta...

Jogos a poszt és a képek is nagyon jók!

jutka írta...

Gondolod, hogy a környezetvédelmi felelősnek ment a foci?