2011. február 6., vasárnap

Csak semmi babona!

Klubdélutánt tartottunk tegnap. Széles ívben beintve a babonának tizenhárman ültük körül az asztalt és nagyon jól szórakoztunk. ( Lehet, hogy a babona része csak ezután következik?! - tudom: 8! ) Jó, hogy ennyire különbözőek vagyunk és mégis megtaláljuk a közös hangot. Vannak ugye, a vérprofik: ők biztos kézzel vezetik kódorgó kis csapatunkat a sütés-főzés, a kézimunka (kötés, horgolás, xszemezés) rögös útjain, minden kérdésünkre készségesen válaszolnak,tanácsaikkal jelentősen megkönnyítvén a mindennapjainkat. Vannak az érdeklődve hallgatók, akik ha néha megszólalnak lenyűgöznek szívből jövő kedvességükkel. Vannak a harsányak: beszólásaikat hangos derültség fogadja. A csetlő-botlók, akik meg merik osztani kisebb-nagyobb hiányosságukat is, hiába, ez egy toleráns társaság! És van egy barátunk: ő maga a megtestesült nyugodt energia. Így egész a csapat. Remélem nem bántottam meg senkit, mindannyian közel álltok hozzám!
Szokás, hogy mindenki hoz valami csemegét: sütiket, aszalt gyümölcsöket eszegetünk beszélgetés közben. Én ezzel készültem:
                                   Sajtos tallér
 Anyagszükséglet: 1 kg liszt, 2db margarin-kocka, 2 kk. sütőpor, 1 ek. só, 2 dl tej, 4 tojássárgája, töltelékhez: 40 dkg margarin, 40 dkg reszelt sajt
Előállítás: egyszerűen összegyúrom ( a töltelék kivételével) 4 db cipóra osztom, majd téglalapokat nyújtok belőlük. A töltelékhez megolvasztom a margarint és belekeverek annyi sajtot, amennyit csak felvesz. Ez nálunk biztosan több, mint az előírt mennyiség, mi nagyon-nagyon sajtosan szeretjük.
Ezt a "krémet" rákenem a téglalapokra, feltekerem és kis időre hűtőbe teszem, utána könnyebb szeletelni. Ha nincs szükség ekkora mennyiségre (nálunk ritkán jön össze 20-25 vendég...), simán le lehet fagyasztani és szükség esetén előkapni, 10 perc múlva szeletelhető és mehet a sütőbe. Sütés: 220 fokon kb.15-20 perc. Elég egyszerű, nem lehet elrontani, finom, ropogós süti.
Igazán jól szórakoztunk tegnap, innen üzenem a vezetőknek, a követőknek, a csetlő-botlóknak,harsányaknak, figyelőknek és mindannyiótoknak, akiben ezek a tulajdonságok vegyülnek: már alig várom a következő találkozót!

6 megjegyzés:

Ami írta...

Kedves Dóra!

Elöször is nagyon boldog névnapot kívánok ezekkel a sorokkal:

"Ma minden rosszat felejts el,
És jókedvűen ünnepelj!
Gondot és bút söpörj félre,
Most a szépet lásd és élvezd!

Boldog névnapot,
Legyen egy szép napod!
Amibe ma belefogsz,
Sikerülni fog!"
(Dupla Kávé)

Másodszorra, pedig, köszönöm a receptet! Nagyon finom volt a sajtos tallér, le is mentettem a receptet. A kép is jó lett, passzol a szalvéta a blogruhádhoz ;)
(khm... bevallom, az a pár foltocska a szalvétán az én művem, mert nemfigyelve azzal itattam fel a félrecsöppent üdítőt - de szerencsére annyira nem látszik ;) :DDDD

Klassz volt a Csajos klub, és mi nem vagyunk babonásak, legyünk mindig 13-an, vagy többen! :)

Limara írta...

A csajos klub szuper volt, megint! A sajtos ropogósod pedig nagyon finom, mentettem én is a receptet!:)

Boldog névnapot kívánok sok szeretettel!:)

Macus írta...

Boldog névnapot!

A sajtos csiga isteni volt. Az én receptem is ugyanez,most eszembe juttattad.

A délután/este jól sikerült. :))

fevi írta...

Dóri, boldog névnapot! És rettenetesen sajnálom, hogy én kimaradtam a sütiből. Én voltam a béni, miért nem kapcsoltam hamarabb. Nem baj, a receptért jönni fogok, és gyanítom megsütöm a Nádja ovis farsangjára. Jó ünneplést kívánok!

weenee írta...

szia! lenne egy olyan kérdésem, hogy ezt ugye vajjal is lehet készíteni? egyátalán nem használok margarint mert nagyon egészségtelen, de nagyon guszta a kép :) De vajon vajjal összeáll-e?

Medora írta...

Persze,csak anyagias szempontok miatt van margarin a receptben. Sok sikert!