2011. február 27., vasárnap

Egy apró baleset


Úgy történt, hogy a  lányhörcsögünk lába beakadt a kalitka rácsába. Ők ilyenek: bajba kerülvén erősen hallgatnak, nehogy magukra vonják a ragadozók figyelmét. No, most ő is némán kuporgott a rácsba szorulva. Szegény pici lába feldagadt, mire reggel lett és észrevettük. Becsomagoltuk egy dobozkába és irány az állatorvos! Benyitottunk, ott embernagyságú kutyák ültek szekrényméretű gazdikkal. Mi hárman szerényen meghúzódtunk a 8x10 centiméteres dobozkánkkal. Kérdezték:"Ez meg mi?" Mondtuk:"Törpehörcsög, dzsungáriai (mintha nemesi származást közölnénk)" A mögöttünk felcsapó röhögés-orkánnal mit sem törődve beléptünk a rendelőbe. Széles mosolyt csaltunk a doktor arcára, amikor előadtuk a problémánkat, vagyis Ducikát. Mi már csak ilyenek vagyunk: tudunk örömet okozni egyszerre több embernek is. Elfordultunk (látni se bírjuk a szenvedést) mosolygós ellátta, szerencsés végkifejlet. Gyors fejszámolás: az orvosi költség két és fél hörcsög árát tette ki, de hogy venné ki magát, ha mindenkit sorsára hagynánk ha beteg. Szerencsére Ducika meggyógyult (hallani vélem a megkönnyebbült sóhajokat) kicsit sántított ugyan, de ez nem akadályozta meg abban, hogy évente háromszor 5-8 aprósággal szaporítsa a hörcsögtársadalmat.
Itt szeretném megemlíteni, hogy vannak újabbak, név szerint: Fürge és Vacsora, pár hónap múlva szeretettel várom a befogadó családok nagyszámú jelentkezését!

5 megjegyzés:

The "A" Palmers írta...

Imadom, ahogy a cica odatelepedett a kalitka ele! A mienk a tetejere szokott rafekudni es orakig elnezi az aprosagok radalmat. Apro cicaoromok...

Medora írta...

Üdvözöllek itt nálunk! Örülök, hogy találtam egy másik "megszállottat" (már állatilag értem).Legyen szép napod!

viraganyuk írta...

Szia Dóra!
Biztosan nem emlékszel már rám,anno az első csajos találkozón már beszélgettünk:) Zugolvasója vagyok a Te blogodnak is:) Most viszont előbújok,mert a kis hörcsögöknek nem lehet ellenállni:)))) Nagyon szeretnénk majd mi is,már az időpont is megvan, a lánykám májusi szülinapja (Ő kapja ugyanis a picurt).Ha áll a felajánlás mi nagyon szívesen lennék gazdik.Megkereshetlek ezügyben priviben?
Szép napot Mónika

Medora írta...

Először is: üdvözöllek,Zugolvasó! Örülök, hogy tetszenek és nagyon szívesen adunk a szaporulatból, jobb helyet el sem tudok képzelni nekik, mint egy szerető kis gazdit.Ha bővül a létszám feltétlenül írok majd róluk.Köszönöm a megjegyzést.Szia.

viraganyuk írta...

Köszönöm szépen:)Maradok rendszeres zugolvasó:D
Szép estét: Móni