2011. február 25., péntek

Sok kacat...

Ilyen Tildás tartókba rejtjük a fürdőszoba nélkülözhetetlen apróságait.
Megfigyeltem, ha valami egyszer elromlik, az kézen fogva húz-vezet egy népes csapatot, akik bánatosan kullognak a nyomában, miközben sorra beadják a kulcsot. Csapattagok jelen esetben: biciklizár, fürdőszobalámpa, bojler, számítógép, autó. Biciklizár - pótolható. Drága ugyan, de jól néz ki (a kamasz szerint!): egy darab acélsodrony piszkosszürke műanyag csővel bevonva, egy meghatározhatatlan alakú krumplival a közepén.Szép. Következő kihívás: reggeli mosdás lámpa és meleg víz nélkül. Kicsit túlélőtábor-szerűek a reggeleink. A fogkefét, amely (alakjának hála!) könnyen beazonosítható a félhomályban, megpróbáljuk eltalálni a fogkrémmel  (nem baj, ha kicsit mellémegy, végtére úgyse látja senki) törünk hozzá egy kis jeget a csapból, kályhán felmelegítjük, hipp-hopp kész a reggeli pipere. Felbátorodva nagyobb volumenű kalandba vágunk: fürdés bokáig érő vízben. Ehhez csupán a tűzhelyen kell felforrósítani 4-6 mosófazéknyi vizet. Kis problémát okozott annak elérése, hogy az első két fazéknyi víz ne szenvedjen jelentős hőveszteséget, míg társai csatlakoznak, utóbb erre is született megoldás: áztatós vödörbe kerültek, melyet szinte hermetikusan lezárt a nagymama régi nyújtódeszkája. Ebből is látszik: a mi házunkból egy szerényebb néprajzi gyűjtemény simán prezentálható.  Fürdés után szemceruzával pandaszemeket festettünk. Sötét van, no.

5 megjegyzés:

Macus írta...

Én is szeretnék ilyeneket. Majd erről is beszéljünk, jó?

Limara írta...

Gyönyörűek!:)
A kalandos reggelek csak olvasva szórakoztatóak, Ti szegények! Viszont ha havat olvasztasz még spórolhatsz is! :))

Macus írta...

Most látom, hogy félreérthető esetleg: a tartókra gondoltam...
A körülmények nem hiányoznak. Ez a hó épp elég (sok) kalandnak.

fevi írta...

Dóri, ezek meseszépek, mint a már előzőleg feltett rózsaszín másik költeményed. Nem találok szavakat, annyira szépek. Pont az én ízlésem!!!

Medora írta...

Köszönöm, hogy velem éreztek,a dicséret pedig ebben a romos helyzetben igazán nagyon kell.(Akkor már van néhány ajándék-ötletem.)