2011. február 9., szerda

Düh

Harmatosabb lelkűek, kérem ezt a bejegyzést messzire kerüljék el! Itt most csúnya dolgokról lesz szó. Esküszöm, eldobom az agyam! Amikor egyébként jelentéktelen emberek némi hatalmat kapnak a kezükbe! Gondolom ez generálja a parkolóőrök iránti osztatlan szeretetet is. Vagy a tárcsás-ember, esetleg a portás iránt: élet és halál ura. Én most (és minden évben ilyenkor) a fametsző-emberre vagyok dühös! Két gyönyörű diófa áll a házunk előtt. A diófát nem szokták metszeni, mi mégis nagyon vigyázunk, hogy ne érjen a vezetékekhez, rendszeresen levágjuk azokat az ágakat, amelyek esetleg útban vannak. De mindig csak a legközelebbit. Utána megöleljük a fát, ahogy kell. Erre jön ez a két fajankó és olyan iszonyatos pusztítást végez a fán, hogy legszívesebben...! Egyszer már betelefonáltam, hogy mondjuk talán olyannal kellene elvégeztetni ezt a munkát, aki ért is hozzá, nem a kazánfűtővel ( elnézést kérek a szakmailag igényes és hozzáértő  kazánfűtőktől!) és nem ilyen gyökér, mire: "természetesen, intézkedni fognak" mondom jó, ragasszák vissza a bunkók által lemészárolt ágakat. És ezt minden évben megtehetik büntetlenül. Sőt, látom a gonoszságot az arcukon, mikor a majd két méteres ágakat levágják.Szerintem világosan látszik a képeken, hogy több méter választotta el az adott ágakat az "imádott" vezetéküktől!! No, ez nem egy "szeressük egymást, gyerekek" bejegyzés lett. Én szóltam.









8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon sajnálom! :(

Limara írta...

Sajnálom! Látod, nálunk meg metszeni kellene a sok platánt, de erre nem járnak.

Medora írta...

Szívesen elküldeném oda őket (no meg melegebb éghajlatra is - kókuszpálmákat bántani!).

Medora írta...

Patrícia, üdvözöllek közöttünk!

Ami írta...

Fúú, erre én is be tudok pöcceni. Hozzáértő emberek, na persze... és a természet szenvedi el a kárt (amikor meg a portásokról etc írtál, mosolyogtam, hogy mennyire igaz és mennyire egyetértek!)
Csak az a szomorú, hogy valószínűleg jövőre is ue fog történni :((

Névtelen írta...

Köszönöm Medora:)

A kókuszpálmák nevében kikérem:)))

Limara, én 2-3 évente amikor szükséges megmetszetem a házunk előtt álló hatalmas platánokat az Önkormányzattal. A városgazdálkodási osztálynak kell írnom pár sort, Ők küldenek emberek akik felmérik, majd megmetszik és később a lemetszett ágakat eltakarítják.

fevi írta...

Dóri,
tegnap felénk is járnak, és "gondos" munkát végeznek. Hát nálunk is meg lehetne nézni a hársfákat, hogyan intézték el. Szegénykék. Rettenetes!

fevi írta...

bocsánat, jártak és végeztek.