2011. március 6., vasárnap

Lükék

Ha már tavasz lenne, elővenném ezeket a dilis jószágokat, mert mindig jókedvem támad a látványuktól. Az a szemmel látható fontoskodás, a mindenen átgázoló igyekezet! Szerencséjük, hogy jóindulatúak, egyébként a falra másznék ennyi ügyetlenség láttán. Így azonban megnevettet. Egy méregdrága katalógusban láttam ilyen figurákat  (ezer évnyi gályarobot árán se jutnék a közelükbe!) és szépen megcsináltam levegőn száradó gyurmából, ragasztópisztoly segítségével rögzítettem az alkatrészeket, akryl festékkel befestettem őket. Azóta minden tavasszal itt csámpáznak az asztalunkon.  A tornacsukás kamasznak legközelebb lecserélem a lábbelijét magas szárúra, már csak a divat miatt is.
Tavasszal egyébként nálunk mindig tobzódnak a színek, formák. Talán a tél visszafogott színvilága miatt már úgy vágyunk a tarkaságra, hogy a tavaszi dekorációnak semmi sem szab határt: minden jöhet, ami színes, sőt harsogóan színes. Pokolba a komplementerekkel, bármit hajlandóak vagyunk befogadni. Persze néhány hét után az élet visszatér a rendes kerékvágásba, jelen esetben a szépen megkomponált, harmonikus dísz az asztal közepére. Már alig várom ezeket a vidám napokat!

6 megjegyzés:

Limara írta...

Szerintem gyorsan tedd ki az asztalra, hátha hamarabb érkezik a tavasz!:)
fantasztikusak, vidámak!:)

Ami írta...

De cukik! :)
Csatlakozom Marcsihoz, tavaszhozó vidám kis madárkák legyenek!

Macus írta...

Ezek eszméletlenül jók! Vidámak, színesek és... lükék.

Medora írta...

Kellene már ez a tavasz! Rajta,lányok,zavarjuk össze a telet: mosolyogjunk!

Kreatív konyha írta...

Nagyon aranyosak! Igazi tavaszi hangulat!

Boboce írta...

Dóra! Hogy ezek milyen édesek már! :))) Mi nagyon egy lelkek vagyunk, tudod-e? :))

Épp tegnap készítettem egy tavaszváró koszorút, kitettük anyáéknál, és láss csodát, kisütött a nap! Szóval csak tedd ki nyugodtan...! :)