2011. május 28., szombat

Cso-ki-cso-kor


Mátyás kinőtte az óvodát és úgy döntött, hogy vagy tűzoltó lesz ezentúl, vagy iskolás. És ezt közölte is nagy komolyan. Na, ezért bírom én így a gyerekeket. Kizárólag csokoládét akart, meg egy új kistestvért, de erről több szó se essék!  Formabontóan négyzet alakú alapot csináltam, erre került a hálószerű műanyag lap kicsit elforgatva, a csokoládét egyenként becsomagoltam kék tüllbe és világoskék szalaggal átkötöttem (a képen nem látszik a színe) egyenként feldrótoztam, majd az alaphoz rögzítettem és már csak pár barna dísz került rá: tollak, dekordrót, tüllmasni és a Pókember járgánya. Egy rusztikus hatású pici facsipesz tartja a névjegyet, nehogy a nagy kavarodásban véletlenül összecseréljék (a hajszálra ugyanilyen másik húsz óvodáscsokorral :)) Íme a csokis - kocsis csokra.
Mivel Mátyás akár jégtörő is lehetne a fizikai adottságai miatt (talán még álmában is futkos) olyan rögzítéstechnikai megoldásokat voltam kénytelen alkalmazni, ha a Pattex megtudná, rögtön reklámszerződést ajánlana! Az más, hogy kibontani sem lesz egyszerű. De szétverni sem, Matyi komám!
A gyerek olyan, mint a szúnyog: ha elhallgat biztos lehetsz benne, hogy készül valamire.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Te fantasztikusan ügyes vagy!!!
És milyen türelmes, hogy ezt így összeállítottad, egyenként a csokikákat...le a kalappal..
A szúnyog-gyerek hasonlat, nagyon igaz:)))

Cilee írta...

Ez a szúnyog-hasonlat nagyon bejött!!!
A csokor meg nagyon szupi!
Majd jelentkezem 2 év múlva :-)
Nem voltál véletlenül tegnap fél tíz-tíz között a piacon?
Csak informálódásképp...

Babi néni írta...

Nagyon jó lett!

Vidám ballagást! Mikor lesz?

Boboce írta...

Nagyon "ééédes" lett ... :))) A kis jégtörő-tűzoltó biztos nagyon örül neki!

Valahogy nekem is kellene már ballagnom valahonnan ... :)))))

Medora írta...

Köszönöm az elismerést, állok rendelkezésetekre szeretettel (virágkötő lennék, vagy mi a csuda!).Cilee találkozhattunk a piacon? Ha láttál egy kisebb csapatot hangosan vihogva, na az voltunk mi. Igen, volt nagy öröm és tegnap volt a ballagás.Sziasztok!

Unknown írta...

Limaránál zugolvasok, így jutottam el hozzád. Elolvastam az egész blogodat:) Minden sorát élveztem! Olyan jó, hogy vannak még ilyen emberek: minden kis jóra, szépre rácsodálkozók, szeretetteljes légkörben élők, apró-cseprő gondokkal küzdők, alkotók, esendők. Szép, emberközeli gondolatok nagyon jó stílusban megírva. Gratulálok és minden jót kívánok neked és szép családodnak is! Maradok érdeklődő olvasód:)

Medora írta...

Andrea, köszönöm a kedves szavaidat!És hogy ennyi időt áldoztál rám. Szeretettel várunk ide máskor is.

videkek írta...

Nagyon klassz lett a csokor, az irasodon pedig jokat kuncogtam. Jo kis vasarnap reggelem lett, koszi! :)