2011. május 24., kedd

Ez most haragos

Lemegyek az agyamról! Most komolyan. Szikrázó napsütésben, fényes nappal két tizenhárom éves leányka ül az iskola előtti padon és dohányzik. Mint később kiderült: nem fehér hollót láttam, többen így tesznek az osztályból. És nem csak itt. És mit tesz ilyenkor a tanár? Akire bízva vagyon az a 34, azaz most már 35. Ő, aki tavaly "rajtakapott" három diákot, akik nyári szünetben(!) egy internetes játék során olyan csúnya szavakat használtak (horribile dictu!), mint "szemét,dög,csaló, áruló" - egymásra. Ezt a fenn nevezett úgy büntette meg példásan, hogy kiállított az osztály elé a háromból kettőt és 40 kerek percig szidta a magatartásukat. Ennyi ideje volt, no, eddig tartott a tanóra. Hogy miért kettőt? - jó kérdés. Azután a következő héten (nyilván elfelejtette, hogy ezt már megtette korábban) egy magyar órát kellett feláldoznia arra a célra, hogy ezt a bűnöző életmódot újra csak elítélje. Majd az elkövetkezendő szülői értekezleten elmesélte a történetet az egybegyűlteknek, de olyan körülményesen, hogy szinte senki sem értette miről beszél, a szülők dermedten vették tudomásul, hogy az osztályból valakik főbenjáró bűnt követtek el, viszont senki nem tudta, hogy most hazatérve konkrétan agyon kell-e ütnie élete virágjában a leszármazottját, vagy ölelje a keblére, mert mégsem alapította meg újra a ku-klux-klant. Mint tudjuk a bűn mindig elnyeri méltó büntetését.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Eszméletlen..:( Bár én az agyamról egyenesen az igazgatóhoz mennék..Bár akkor meg a Kamaszodra száll rá a tanár, így az sem jó.. Mit lehet ilyenkor tenni?

Editfolt írta...

Sajnos semmit. Az iskola falon kívüli tevékenység nem a tanárra tartozik. Nem szólhat a diáknak. A szülő meg még nem látja.Egyébként, valószínűleg nem az a gyerek cigizik, aki otthon nem lát ilyeneket. Teendő: minél többet beszélgetni a gyerekkel ezekről a káros szenvedélyekről!

Medora írta...

Patrícia, köszönöm.
Editfolt, szerintem is igazad van, csak akkor kérdem én mélységes tisztelettel:honnan vette a bátorságot, hogy beleszóljon, mit csinál a gyerek nyári szünetben otthon?!!

Kyra Toro írta...

Szia!

Azzal kezdeném: Roberta vagyok.
A blogodra véletlenül akadtam rá, most reggel.
Azt meg tudom válaszolni miért szidott agyon minket: mert tanárgyerek volt a "sértett" személy...
A cigizők meg ki lesznek rúgva, elméletileg. (6 tantárgyból bukik az egyik, a másik meg fel lett jelentve az igazolatlan órák miatt)

És már tovább is álltam.

Babi néni írta...

A legszörnyűbb, hogy ez így nálunk is megtörtént. :o) Egyszer a tesióra utáni szünetben lerántott alsógatyáért és röhögcsélésért, egyszer meg azért, mert az egyik anyuka olvasta a gyerek iwiwes (vagy facebookos vagy msn-es vagy skype-os - nem egészen világos, hogy melyik) beszélgetését és abban azt látta, hogy a saját gyereke meg még pár másik a vietnámi kislányra, hogy is mondjam csak szexuális tartalmú és nem éppen hízelgő megjegyzéseket tett.

Szerintem rendben van, ha ilyenkor behívják az érintettek szüleit, esetleg nyilvános bocsánatkérésre kerül sor, de rám - akinek a fia ezen kommunikációs csatornák egyikét sem használja - nem tartozik az egész ügy, legfeljebb pár mondat: Kedves szülők, beszélgessenek el a csemetéikkel, hogy miért ne alázzák meg osztálytársaikat emberi méltóságukban. :o)

De egyébként nálunk nagyon jó fej tanárok vannak a suliban, igazából csak egyre haragszom, de még róla is elismerem, hogy a maga módján nem rossz pedagógus, ha túlteszi magát az előítéletein.

Újságíró Világvégén írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Küldtem új meghívót a zárt bloghoz. :)

Medora írta...

Kedves Kera-chan egyszer már írtál kommentet a húsvéti tojásokkal kapcsolatban,de azért köszöntelek újra.
Altair, köszönöm a jelenlétedet és a hozzájárulást! Szívesen látunk.
Patrícia, köszönöm és várunk!