2011. június 10., péntek

Vásárolunk, vásárolunk

 Megkértük fiatal-felnőtt-fiunkat, hogy ugorjon már be a multiba, mert akciós az ezmegaz, hozzon belőle kettőt. Hazaérve bevágta az ajtót- durván beszólt neki egy pénztáros. "Hogy lehet ilyen pokróc, mikor mi tartjuk el!" - dohogott. (Ezzel mondjuk nem tudok azonosulni, több barátom/ismerősöm dolgozik ott nyúlfarknyi fizetésért és mégis mosolyognak és segítenek. Persze van aki olyan mosttemettemelamacskámat-arccal járkál naphosszat: nemhogy kérdezni, fél méternél jobban megközelíteni se mered!) Térjünk vissza a főcsapásra miszerint: eltartás. "Mr. Darcy": "Én biztosan nem... mert én  Jutkát (gyerekkori barátnőm) és  Erikát (gyerekkori szerelme) tartom el az ott dolgozók közül." Fff-nek felcsillant a szeme: "Tényleg, az én gyerekkori barátom is ott dolgozik!" Mr. Darcy engedékenyen: "Akkor te meg tartsd el őt!" Kedélyek lenyugodtak, lehet menni teraszozni.Csak előtte kétszer-háromszor megnéztük ezt.
 Piacon árul mosolygós pasi, mindkét oldalán egy-egy felkarózott növény. Vevő (rámutat a jobb oldali növényre): "Mennyi ez az uborka?" Pasi: "Ennyi, de nem az az uborka, hanem ez a másik ( bal oldal)." "Tényleg? Pedig úgy hasonlít!" Vevő összetalálkozik régi szomszédasszonyával puszi, puszi, hogyvagytok, majd visszafordulva: "Jó, megveszem." Fizet és magához öleli a jobb oldalit. "Mennyit fog ez teremni?" - kérdi búcsuzólag. "Jó sok sárgadinnyét!" - leheli a pasi utána.
Ő is lassan ffl lesz. Ilyen picike volt nemrég.

4 megjegyzés:

Editfolt írta...

Azt tudtam, hogy neked is van egy nagyobb fiad, de nem vagyok képben mekkora is lehet. Ő már elmúlt 20?

Névtelen írta...

:))))

Aranyos volt a záróakkord:)

Olyan jól kezelitek az ilyen nehezebb, sértődéses dolgokat:) Nagyon tetszik, tanulhatok belőle.:)

Andicsek írta...

hát igen, némely áruházakban felénk is előfordul a világvége hangulat. Ha az Auchanba megyek, ott van régi kedves ismerős a pénztárnál. mindig végig megyek a soron, és figyelem, hogy van e. ha ő nincs ott akkor van másik ismerős is többnyire. ha ez sem jön be, akkor figyelem a pénztáros hölgyeket, és ahhoz megyek aki szimpatikus. valahogy egy "kedves" arcot szívesebben eltartok mint egy morcit. A helybéli üzletben "kiskirály" hangulat van. postára gyógyszertát bolt a másik faluba megyek. De ott legalább imádnak. Karácsonyra pl kistányér készletet kaptam a bolt kellős közepén! Óriási élmény volt:) ( na jó én meg vettem náluk 2 doboz fagyit és odaadtam nekik a nagy melegben) húsvétkor saját sütit vittem,) szóval itt így is megy:)

Babi néni írta...

Elsőre így olvastam: most-ettem-meg-a-macskámat. :o)

Ez a helyes hozzáállás, a mogorva disznókat el kell felejteni, nem rágódni rajtuk. :o)